bescherm de natuur
bescherm het leven

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws - Natuur

Edward Loure wint Goldmanprijs voor zijn strijd voor traditionele Masai-landrechten in Tanzania

20 april 2016 -

Op maandag 18 april heeft Edward Loure de Goldman Environmental Prize ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor landrechten in Tanzania. Loure, zelf een Masai-herder, werkt voor Ujamaa Community Resource Team (UCRT), een lokale ngo waarmee Dierenartsen Zonder Grenzen in Tanzania strijdt voor de landrechten van Masai-veehouders. Dankzij hun pionierswerk hebben rondtrekkende veehouders in het noorden van Tanzania nu wettelijke zekerheid over hun traditionele, eeuwenoude toegang tot land.

Lees meer...

Klimaatverandering in niemandsland: Oost-Afrikaanse partnerorganisaties getuigen

24 november 2015

Op 28 november, aan de vooravond van de VN-Klimaattop die op 30 november van start gaat in Parijs, organiseert Dierenartsen Zonder Grenzen een speeddate in Gent met organisaties uit Kenia, Tanzania, Ethiopië en Oeganda. Zij zullen getuigen over de impact van de klimaatverandering op hun lokale gemeenschappen. Dierenartsen Zonder Grenzen roept de beleidsmakers en onderhandelaars van de Klimaattop op om voldoende financiering te voorzien voor duurzame ontwikkeling wereldwijd, zodat het Zuiden zich kan wapenen tegen de klimaatverandering.

Lees meer...

Climate Express: win korting van 20 euro

10 november 2015

Ben je student? Win een korting van € 20* op je busticket naar Parijs met Climate Express! Op zondag 29 november verzamelen 10.000 Belgen in Parijs om deel te nemen aan de klimaatmars. Ga mee met Dierenartsen Zonder Grenzen aan boord van de Climate Express!

Lees meer...

Stap samen met Dierenartsen Zonder Grenzen op de Climate Express naar Parijs!

22 juni 2015 -

Op zondag 29 november zakken 10.000 Belgen af naar Parijs om er deel te nemen aan de klimaatmars. Stap samen met Dierenartsen Zonder Grenzen mee op de Climate Express naar Parijs!  

Lees meer...
Blog

Officiële lancering van het project EVE in Rwanda: kleinvee en biogas

Geschreven door Martin Steel op 26 november 2014

Het project EVE (Energie Verte & Élevage) ging eind september officieel van start in Nyamagabe, in de Zuidelijke Provincie in Rwanda. Dat laat Martin Steel, de verantwoordelijke van Dierenartsen Zonder Grenzen in Rwanda, weten. Het project wil het leven van agro-veehouders op socio-economisch vlak en hun voedselzekerheid verbeteren. 

Lees meer...