Burundi

Door de hoge bevolkingsdichtheid is er in Burundi een groot tekort aan landbouwgrond, en dus ook aan voedsel. Op het platteland eten kinderen vaak slechts één of twee kleine maaltijden per dag. De vruchtbaarheid van de bodem daalt door het intens gebruik. Mest is dus heel belangrijk voor het telen van gewassen. Wegens een tekort aan dierenartsen sterven dieren te snel, waardoor een bron van mest, voedsel én inkomen verloren gaat.

 

Hoe wij helpen

  • In de arme noordelijke provincie Ngozi schenken we geiten en leren we de bevolking hoe ze deze dieren het best verzorgen. We tonen hen ook hoe ze de mest kunnen gebruiken voor hun akkers en om compost te maken. Binnen het jaar helpen deze families zelf een ander kansarm gezin door hen enkele geitjes van het eerste nest jongen te schenken.
  • We bouwen moestuinen en geven de families opleidingen over hygiëne en evenwichtige voeding.
  • Om de dierengezondheid te verbeteren, bouwen we een netwerk van dierenverzorgers uit. Met een kit vol diergeneeskundige instrumenten en medicatie kunnen zij voorkomen dat het vee onnodig en te snel overlijdt.

Toegang tot krediet

We helpen kleine boeren om krediet te krijgen. Hiermee kunnen ze verschillende activiteiten ontwikkelen met betrekking tot veehouderij om geld te verdienen.

> Factsheet (in het Engels)

Moderne pluimveehouderij

Wij bevorderen moderne pluimveehouderijtechnieken om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de boeren en de beperkingen van de lokale context.

> Factsheet (in het Engels)

Lokale partner

L’Union pour la Coopération-Appui au Monde Rural (UCODE-AMR): helpt in de provincie Ngozi om de armoede bij agro-veehouders terug te dringen.

Contact

Patient Burume
Landenverantwoordelijke Burundi (Ngozi)
[email protected]

In het nieuws

Lees en bekijk nieuws, foto’s, video’s en publicaties over wat we doen in Burundi.

Ga naar nieuws