Burundi

Door de hoge bevolkingsdichtheid in Burundi is er een groot tekort aan landbouwgrond en dus ook aan voedsel. Op het platteland zijn kinderen vaak ondervoed en eten ze maar één of twee kleine maaltijden per dag. De intensieve landbouw verlaagt de vruchtbaarheid van de grond, wat mest erg belangrijk maakt. Door het gebrek aan dierenartsen sterven de dieren te snel. Dit betekent een verlies aan inkomen, voedsel en mest voor de boeren.

 

Hoe wij helpen

  • In de provincies Ngozi en Kayanza schenken we vier geiten aan verschillende gezinnen en leren we hen hoe ze voor de dieren moeten zorgen. We tonen hen ook hoe ze mest kunnen gebruiken voor hun akkers en om compost te maken.
  • We steunen het opzetten van “solidariteitsketens”: de mensen die we ondersteunen engageren zich om andere kansarme families te helpen door hen op hun beurt vier geitjes te geven.
  • We helpen bij de aanleg van groentetuinen en trainen gezinnen in voeding, hygiëne en gezondheid.
  • In de provincie Gitega stimuleren we de melkproductie onder veehouders door hen op te leiden, hun faciliteiten te verbeteren en hen te betrekken bij melkverkoopnetwerken.
  • We helpen pluimveehouders in de provincie Makamba om ondernemers te worden. Dit doen we door ze financiële steun en training te geven. Ook bieden we hen advies over foktechnieken voor hun boerderijen.
  • In al deze provincies ontwikkelen we een netwerk van dierenverzorgers. Met hun diergeneeskundige apparatuur en medicijnen kunnen ze dieren behandelen, ziekten voorkomen en vroegtijdige sterfte in kuddes voorkomen.

Toegang tot krediet

We helpen kleine boeren om krediet te krijgen. Hiermee kunnen ze verschillende activiteiten ontwikkelen met betrekking tot veehouderij om geld te verdienen.

> Factsheet (in het Engels)

Moderne pluimveehouderij

Wij bevorderen moderne pluimveehouderijtechnieken om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de boeren en de beperkingen van de lokale context.

> Factsheet (in het Engels)

Lokale partner


Unissons nos forces pour la Coopération et le développement-Appui au Monde Rural (UCODE-AMR) helpt armoede te bestrijden onder veehouders en boeren in de provincies Ngozi, Kayanza Gitega en Makamba.

Contact

Patient Burume
Landenverantwoordelijke Burundi (Ngozi)
[email protected]

In het nieuws

Lees en bekijk nieuws, foto’s, video’s en publicaties over wat we doen in Burundi.

Ga naar nieuws