Voor en door dierenartsen

Dierenartsen Zonder Grenzen bestaat voor en door dierenartsen. We springen in de bres voor Afrikaanse dierenartsen en veeboeren. Met gezonde dieren kunnen zij een duurzame toekomst opbouwen voor hun familie.

Ontdek ons verhaal

 

Leer ons beter kennen

We zijn een gepassioneerd en gedreven team dat zijn expertise inzet voor een betere wereld.

Ontdek ons team

Gezonde dieren, gezonde mensen, gezonde planeet

Dat is de visie van Dierenartsen Zonder Grenzen. Daar we geloven we in.
En onze missie? Kansarme gemeenschappen in het Zuiden versterken die van de veeteelt leven, om zo hun welzijn te verbeteren.


Integriteit

De waarden van Dierenartsen Zonder Grenzen België zijn respect, transparantie en duurzaamheid. Deze waarden sturen ons gedrag en onze acties en vormen de basis van onze integriteitscode. We keuren elke vorm van schending van de integriteit af, zowel binnen Dierenartsen Zonder Grenzen België, bij onze partners als in het kader van onze activiteiten.

Wangedrag signaleren is de meest doeltreffende manier om elke vorm van corruptie of onethisch gedrag te bestrijden en ons ertegen te behoeden. Dit helpt om mensen en onze organisatie te beschermen.

KOM MEER TE WETEN

Onze certificaten en labels

Dierenartsen Zonder Grenzen hanteert een strikt en transparant beleid op financieel vlak maar ook op het gebied van bestuur, projectbeheer en personeel.

Zowel op ons hoofdkantoor in Brussel als op het terrein trachten we onze methoden en werkwijze voortdurend te verbeteren, wat ons al verschillende internationale certificaten en labels opleverde. Deze erkenningen worden toegekend na een externe auditprocedure en zijn een uitstekend bewijs van de kwaliteit van ons werk.

Sinds 2020 beschikken we over het ‘Recognised for Excellence 3 star’-label van de European Foundation for Quality Management (EFQM), dat ons onder meer beloont voor onze inspanningen op het gebied van management en duurzame ontwikkeling.

Voor de periode 2021 tot 2027 kregen we ook het certificaat van humanitair partnerschap van de Europese Unie. Dankzij dit certificaat kunnen we bij de Europese Unie en de Belgische ontwikkelingssamenwerking aanspraak maken op financieringen voor humanitaire acties.


Werken voor Dierenartsen Zonder Grenzen

We willen dat elke boer toegang heeft tot kwaliteitsvolle dierengezondheidszorg en van zijn kudde kan leven. Wil jij dat ook? Wil je werken voor Dierenartsen Zonder Grenzen, een stage doen of je als vrijwilliger inzetten?

Ontdek onze vacatures