Digitaal brandmerken van vee in Karamoja: een stap naar duurzame ontwikkeling

Nieuwsberichten

In Karamoja, een regio in het noordoosten van Oeganda, staan gemeenschappen dagelijks voor uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede en conflicten. Een innoverend initiatief, ondersteund door het Digital For Development Fonds, brengt hoop door de traditionele praktijk van het brandmerken van vee te digitaliseren. Dit project versterkt niet alleen de veeteeltwaardeketen, maar draagt ook bij aan vrede tussen de gemeenschappen. Benieuwd hoe technologie een verschil kan maken in een van de meest kwetsbare regio’s ter wereld? Ontdek meer over dit innovatieve project en de weg naar een duurzamere toekomst voor Karamoja.

Zuid-Kivu: “Hoewel we vaak noodhulp bieden, hebben onze acties toch een blijvend effect.”

Nieuwsberichten, Niet gecategoriseerd

Na ontheemde bevolkingsgroepen in Bwegera, Zuid-Kivu, twee jaar te hebben ondersteund, hebben we eind 2023 een nieuw noodhulpprogramma opgestart in Lemera. De plaatselijke bevolking heeft ons warm onthaald op deze nieuwe locatie. Een half jaar na de start spraken we met Richard Maisha Barhabula, onze verantwoordelijke voor humanitaire programma’s in Bukavu.

Het succesverhaal van een jonge vrouwelijke dierenarts in Oost-Congo

Nieuwsberichten

In 2019 kreeg dr. Safi Ngomora de kans om deel uit te maken van ons netwerk van dierenartsen in Katana (Zuid-Kivu). Vier jaar later ziet haar leven er heel anders uit en staat deze 31 jaar jonge Congolese aan het hoofd van een netwerk van 72 dierenverzorgers. Samen met haar team verzorgt ze de dieren van ruim 3500 personen in het oosten van de Democratische Republiek Congo, en daar stopt het voor haar niet! Portret van een al even inspirerende als ambitieuze dierenarts.