Wie werkt er bij Dierenartsen Zonder Grenzen?

In totaal werken 143 mensen bij Dierenartsen Zonder Grenzen. De meesten wonen en werken in Afrika en zijn lokaal aangeworven. Op het terrein werken 125 personen: 89 in West-Afrika en 36 in de regio van de Grote Meren. Op de hoofdzetel in Brussel zetten 18 medewerkers en meerdere vrijwilligers zich vol passie in voor onze visie, missie en waarden.

 

Directie

Joep van Mierlo

Algemeen Directeur (Brussel)

Gilles Vias

Regionaal directeur West-Afrika (Bamako)

Denis Ripoche

Regionaal directeur Grote Meren (Kigali)

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger help je de wereld verbeteren én doe je ervaring op.

Ja, ik word vrijwilliger

Ik neem de koe bij de horens en solliciteer!

Ik solliciteer

Zoek een job

Wil je voor ons werken?
Check onze vacatures.

Ja, ik zoek een job

Ik check jullie vacatures en ik solliciteer!

Ik solliciteer

Contacteer ons

Zit je met een vraag? Wij zorgen voor een antwoord.

Ja, ik neem contact op

Ik blijf niet langer met mijn vraag zitten en contacteer jullie.

Ik neem contact op

“Dierenartsen redden mensen”

Het lijkt misschien paradoxaal, maar de veeartsen van Dierenartsen Zonder Grenzen redden mensen. Voor sommige Afrikaanse volkeren is het vee de voornaamste bron van inkomsten en dus ook hun enige hoop op een menswaardig bestaan.

Jan Leyers, Vlaams muzikant en tv-maker

Algemene vergadering


We hebben
0
leden

De algemene vergadering van Dierenartsen Zonder Grenzen is het hoogste beslissingsorgaan en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Ze bestaat uit leden die een jaarlijkse bijdrage betalen en ereleden. Uit deze toegetreden leden kiest de raad van bestuur een aantal effectieve of werkende leden die door de algemene vergadering benoemd worden. De effectieve leden hebben stemrecht op de jaarlijkse bijeenkomst van de algemene vergadering. Daar keuren ze de jaarlijkse begroting en rekeningen goed, stemmen ze over nieuwe bestuursleden en kunnen ze de statuten wijzigen.


Raad van bestuur


We hebben
0
bestuursleden

De raad van bestuur leidt Dierenartsen Zonder Grenzen. Ze heeft het dagelijkse bestuur overgedragen aan de algemene directeur en de financiële manager.

De algemene vergadering benoemt de bestuursleden uit haar effectieve leden, voor een termijn van vier jaar. Ontdek hier wie onze bestuursleden zijn.