Niger

Met meer dan 32 miljoen stuks vee is Niger absoluut een land van veehouders. Maar de dierengezondheidszorg op het uitgestrekte platteland is vaak ontoereikend. Bovendien leiden terugkerende droogtes tot een chronisch tekort aan graan en veevoer, wat zorgt voor voedselcrisissen. De veehouders dienen zich continu aan te passen aan deze klimaatgrillen.

 

Hoe wij helpen

  • Om de toegang tot dierengezondheidszorg te verbeteren, installeren we lokale en private diergeneeskundige netwerken. Zo’n netwerk bestaat uit een privédierenarts en verschillende lokale dierenverzorgers.
  • We installeren moderne informatie- en communicatietools, zoals een mobiel informatiesysteem voor rondtrekkende veehouders. Via hun gsm kunnen boeren het antwoord krijgen op vragen als “Waar vind je een dierenarts?” of “Hoe is het grasland er aan toe?” Het zijn de veehouders, dierenartsen en dierenverzorgers zelf die dit systeem voeden met informatie uit de eerste hand.
  • In de stedelijke gebieden ondersteunen we élke schakel in de melkketen. Zo hoeven Nigerezen niet langer geïmporteerd poedermelk te kopen, maar kunnen ze genieten van heerlijke, veilige, lokale melkproducten.

Lokale partners

Centre d’Etudes Economiques et Sociales de l’Afrique de l’Ouest – Pôle Régional Niger (CESAO-PRN): een onderzoeksinstituut dat boeren in de Sahel ondersteunt met vormingen, communicatietools en praktijkgericht advies.

Karkara: richt zich op kwetsbare bevolkingsgroepen die getroffen worden door voedselonzekerheid of hongersnood.

Contact

Issaka Dan Dano
Landenverantwoordelijke Niger (Niamey)
[email protected]

In het nieuws

Lees en bekijk nieuws, foto’s, video’s en publicaties over wat we doen in Niger.

Ga naar nieuws