België

Door de globalisering staan boeren, dierenartsen en burgers wereldwijd voor dezelfde uitdagingen. Of het nu gaat over armoede, melkprijzen of klimaatverandering. De keuzes die we in België maken, hebben gevolgen voor de mensen in het Zuiden en vice versa.

 

Informeren, sensibiliseren… en actie!

We willen mensen in België informeren over problemen, uitdagingen, innovatie en oplossingen in de Afrikaanse landen waar we werken. We willen onze expertise delen en sensibiliseren. Maar we willen nog meer. We willen dat jij je warm maakt voor internationale solidariteit, dat je actie onderneemt. Dat je onze informatie deelt, je stem laat horen, een activiteit bijwoont, op uitwisselingsreis gaat of geld inzamelt. Alleen zo kunnen we hier en in het Zuiden onze strijd voor een betere wereld voortzetten.

  • Studeer je momenteel iets rond diergeneeskunde, dierenzorg of landbouw? Dan is onze site over de global goals, de duurzame ontwikkelingsdoelen, misschien wel iets voor jou.

  • Wil je meer weten over de thema’s waarrond we werken? Kijk dan eens in onze mediatheek: beleidsnota’s, technische documenten, brochures, nieuwsbrieven, jaarverslagen…

Vétérinaires Sans Frontières International

Dierenartsen Zonder Grenzen is lid van Vétérinaires Sans Frontières International (VSF International), dat elf leden telt die actief zijn in meer dan 40 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Met z’n allen ondersteunen we de familiale landbouw en veeteelt in het Zuiden.

De leden van VSF International stemmen de regio’s waar ze actief zijn op elkaar af. We delen middelen, ervaring en kennis, en vergroten zo onze eigen capaciteiten én die van onze lokale partners.

Contacteer ons

Joke Daelemans

Joke Daelemans
Philanthropy Advisor
[email protected]
+32 (0) 02 240 49 50

Jyoti Degroote

Jyoti Degroote
Philanthropy Advisor
[email protected]
+322404966

Anthony Denayer

Anthony Denayer
Educatie
[email protected]
+3222404967

Alexandra Goemans

Alexandra Goemans
Philanthropy Advisor
[email protected]
+3222404954

Aude Delcoigne

Aude Delcoigne
Pers en communicatie
[email protected]
+3222404956

Partners en netwerken

Dierenartsen Zonder Grenzen werkt nauw samen met verschillende partners en netwerken om burgers en beleidsmakers te informeren, sensibiliseren en mobiliseren.In het nieuws

Lees en bekijk nieuws, foto’s, video’s en publicaties over wat we allemaal doen in België.
Wie weet kom jij wel eens naar één van onze activiteiten?

Ga naar nieuws