Burkina Faso

Burkina Faso kampt geregeld met droogte, een ramp voor de kuddes en veehouders. Door een gebrek aan grasland, water, veevoer en dierengezondheidszorg produceren de koeien te weinig melk. De vluchtelingenstroom uit Mali (sinds 2012) zorgt voor nog meer druk op de schaarse waterbronnen en graslanden.

 

Hoe wij helpen

  • We verhogen de lokale melkproductie en -verkoop, onder meer door de voeding en gezondheid van de dieren te verbeteren.
  • We helpen het netwerk van melkophalers en -verkopers aan de strikte kwaliteitsnormen voor melkerijen te voldoen.
  • We versterken de commerciële skills van boeren, zodat ze een correcte prijs voor hun dieren krijgen.
  • Om inteelt tegen te gaan introduceren we betere stieren van een lokaal ras. De nakomelingen zijn sterker en produceren meer melk.
  • Door trainingen en sensibilisering verhogen we stapsgewijs de autonomie van vrouwen. Zij spelen een belangrijke rol in de lokale economie in Burkina Faso, maar krijgen vaak niet de kans om zich te ontplooien.

Lokale partners

DEWRAL: zet zich in om de sociaal-economische positie van vrouwen en kinderen op het platteland te verbeteren.

Nodde Nooto (A2N): helpt boerenorganisaties en private verenigingen in de Sahel-regio bij het ontwikkelen van strategieën die leiden tot een duurzame ontwikkeling.

Le Réseau de Communication sur le Pastoralisme (RECOPA): verdedigt de belangen van veehouders op nationaal, regionaal en internationaal niveau.

Contact

Hamado Ouedraogo
Landenverantwoordelijke Burkina Faso (Ouagadougou)
[email protected]

In het nieuws

Lees en bekijk nieuws, foto’s, video’s en publicaties over wat we doen in Burkina Faso.

Ga naar nieuws