In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Geld inzamelen

Wilt u met uw bedrijf, school of praktijk geld inzamelen? Dat is perfect mogelijk. Neem hiervoor contact op met ons en wij helpen u graag verder. Zo zoeken we samen naar een actie die u het beste ligt. Hier volgen alvast enkele ideeën en nuttige informatie:

  • Als u een collectebus plaatst, weet dan dat u als initiatiefnemer geen fiscaal attest kan krijgen voor het totaal verzamelde bedrag, maar enkel voor uw aandeel in de collectebus.
  • Als de deelnemers aan een geldinzamelactie graag een fiscaal attest willen, vraag hen dan om rechtstreeks een bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van Dierenartsen Zonder Grenzen, met vermelding van de mededeling die u heeft vastgelegd en aan hen heeft gecommuniceerd. Zo kunnen wij u achteraf een overzicht geven van alle personen die een gift hebben gedaan met die mededeling en krijgen ze automatisch een fiscaal attest als hun gift € 40 of meer bedraagt op jaarbasis.
  • Bent u dierenarts? Dan kan u een spaarpot zetten in uw praktijk en dierenarts zonder grenzen worden. Wij kunnen u flyers, affiches, stickers... bezorgen. U schrijft het verzamelde geld dan over op het rekeningnummer van Dierenartsen Zonder Grenzen. Lees hier hoe u dierenarts zonder grenzen wordt.
  • Medewerkers van Dierenartsen Zonder Grenzen staan paraat om aanwezig te zijn bij een geldinzamelactie, een presentatie te geven of informatie uit te delen.
  • Wilt u als bedrijf een duurzaam partnerschap op maat voor een algemene financiering van Dierenartsen Zonder Grenzen of om een bepaald programma te ondersteunen? Het levert u fiscale voordelen op, draagt bij tot uw maatschappelijk verantwoord ondernemen en stimuleert het engagement van uw personeel.
  • U kan gadgets verkopen ten voordele van Dierenartsen Zonder Grenzen, zoals onze balpennen in de vorm van vaccinatiespuiten. Een setje van vier gekleurde pennen (blauw, rood, groen en zwart) bedraagt € 5.