am·bas·sa·deur
de; m,v -s

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Word ambassadeur

Jan Leyers, muzikant en tv-maker, is ambassadeur van Dierenartsen Zonder Grenzen sinds 2000. Hij bezocht onze activiteiten in Turkana, Kenia.

Net zoals iedereen waarschijnlijk, dacht ik in eerste instantie dat Dierenartsen Zonder Grenzen een dierenbeschermingsorganisatie was. Maar de slogan 'Wanneer de kudde sterft, sterft het dorp' schept meteen klaarheid. Het lijkt misschien paradoxaal, maar de veeartsen van Dierenartsen Zonder Grenzen redden dus mensen. Voor volkeren als de Turkana is het vee de voornaamste bron van inkomsten en dus ook hun enige hoop op een menswaardig bestaan.

jan-leyers

Langs Franstalige kant zet Julien Binard zich sinds 2012 in voor onze organisatie. Als dierenarts heeft hij een passie voor dieren, die hij deelt op tv in zijn vaste rubriek in het RTBF-programma Sans Chichis (La Deux). "Ik ken Dierenartsen Zonder Grenzen sinds mijn studies diergeneeskunde. We hebben toen een lezing gekregen van één van de medewerkers van de ngo. Ik wou me altijd al inzetten voor een humanitaire organisatie, Dierenartsen Zonder Grenzen combineert dit verlangen perfect met mijn passie voor dieren," getuigt Julien.

Bekijk de uitzending van Sans Chichis over Dierenartsen Zonder Grenzen (8 november 2012)

Julien_BinardJan Leyers en Julien Binard zetten zich in om Dierenartsen Zonder Grenzen bekend te maken bij het grote publiek. Ook jij kan ambassadeur of ambassadrice van Dierenartsen Zonder Grenzen worden.

Je kan je vrijwillig inzetten voor een langere periode, door de ngo te vertegenwoordigen in jouw gemeente of provincie, op het vlak van fondsenwerving en zichtbaarheid. Je kan geldinzamelacties organiseren en Dierenartsen Zonder Grenzen vertegenwoordigen op lokale beurzen, evenementen of bijeenkomsten. Interesse? Neem dan contact met ons op of kijk of er openstaande vacatures voor vrijwiligerswerk zijn.

Of je kan anderen vertellen wat Dierenartsen Zonder Grenzen doet. Vraag vrienden en familie om fan te worden van onze Facebookpagina, stuur hen onze e-news door, deel video's en informatie met hen, neem hen mee naar onze activiteiten...