Stuur een cowfie en maak kans op een prijs!

Nieuwsberichten

Wereldmelkdag

Heb jij ook graag kwaliteitsvolle, lekkere melk, en geniet je wel eens van lekkere kazen en yoghurt? In het Zuiden is dit niet anders. Toch blijven er in vele landen nog enorme uitdagingen voor de lokale melksector. Dierenartsen Zonder Grenzen wil deze situatie rechttrekken door het verbeteren van de melkophaling en -verwerking, het verzekeren van toegang tot afzetmarkten en diergeneeskundige zorgen. Dit vergroot het lokale melkaanbod en verbetert de levensomstandigheden van vele veehoudersgezinnen.

Hiervoor hebben we jouw hulp nodig. De nodige infrastructuur om melkbedrijfjes uit te bouwen en een betere dierenzorg kunnen er komen dankzij jouw steun.

Op Wereldmelkdag zet Dierenartsen Zonder Grenzen de lokale melk in Afrika in de kijker. Want iedereen houdt van gezonde koeien en lekkere melk!

burkinafaso konsi

Maak een cowfie

Toon ons dat ook jij houdt van gezonde koeien en lekkere melk en maak een originele cowfie!

Wat heb je nodig voor een goede cowfie:

  • Een koe
  • Een camera of smartphone
  • Een brede glimlach

Ga naar de Facebookpagina van Dierenartsen Zonder Grenzen en post jouw cowfie op onze pagina! Vergeet niet om de hashtag #cowfie te gebruiken! Aarzel niet om ook drie vrienden uit te dagen om hetzelfde te doen!

Dierenartsen Zonder Grenzen verzamelt alle cowfies en maakt op 1 juni om 17u bekend wie de origineelste cowfie heeft gemaakt. Die wint een bon van Oxfam-Wereldwinkels ter waarde van 15 euro.

Dierenartsen Zonder Grenzen en melk

Wil je meer weten over de verschillende manieren waarop Dierenartsen Zonder Grenzen de melkveehouders in het Zuiden steunt?

> Klik hier voor het verhaal van Barry die in Mali een kleine melkerij uitbaat

> Lees hier hoe Nigerese vrouwen melk omzetten tot boter

> Download onze policy brief over melk in het Zuiden