Ben je student? Win een reis naar Rwanda!

Nieuwsberichten

Samen met Broederlijk Delen organiseren we een wedstrijd voor studenten om een uitwisselingsreis naar Rwanda te winnen. Tijdens de reis zullen de vijf winnaars lokale dierenartsen, landbouwers en studenten ontmoeten. Ze zullen er ontdekken hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde werkt en wat de verschillen en gelijkenissen zijn met België.

Word ambassadeur

Tijdens de reis hou je een online blog bij. Maar ook na de reis zet je je in: je zamelt geld in en geeft presentaties over je ervaringen voor medestudenten op je hogeschool. We zoeken dus echte vertegenwoordigers – ambassadeurs – voor Dierenartsen Zonder Grenzen en Broederlijk Delen!

Voor wie?

Om deel te kunnen nemen moet je ingeschreven zijn aan één van de Vlaamse hogescholen in de richting agro- en biotechnologie (Thomas More of HoGent). Je moet nog als student ingeschreven zijn voor het academiejaar 2018-2019.

Drie rondes

De wedstrijd bestaat uit drie rondes:

  • Ronde 1: maak een poster en begeleidende tekst over hoe het globale voedselsysteem er volgens jou uitziet en wat de problemen of knelpunten zijn.
    • Deadline: 30 november 2017
  • Ronde 2: maak een korte, ludieke video over een alternatief of oplossingen die het hoofd kunnen bieden aan de problemen en knelpunten van je poster. Op 2 februari maken we de vijftien studenten bekend die doorgaan naar de tweede ronde.
    • Deadline: 9 maart 2018
  • Finale (31 maart 2018): presenteer voor een jury kort je uitdaging en gekozen oplossing. Op 23 maart 2018 maken we de tien finalisten bekend die doorgaan naar de finale.

Meer informatie

Schrijf je in

Schrijf je hieronder in voor de wedstrijd en dien ook je poster en begeleidende tekst in voor 30 november.

Wedstrijd in samenwerking met Broederlijk Delen