Nieuwe ambassadeur voor Dierenartsen Zonder Grenzen: Paul Lobeau

Nieuwsberichten

Paul is afgestudeerd als dierenarts aan de Gentse faculteit diergeneeskunde in 1974. De eerste twintig jaar bouwde hij een allround praktijk uit in en rond het West-Vlaamse Poperinge. Later kwam daar nog keuring en certificatie van eetwaren van dierlijke oorsprong in Zuid-West-Vlaanderen bij.

Paul was heel actief in dierenartsenverenigingen. Hij was 10 jaar voorzitter van de Ieperse regionale dierenartsenkring. En hij was recent drie jaar voorzitter van de Orde der Dierenartsen.

Sociaal en sportief is hij voortdurend bezig. “In het verleden was dat langeafstandslopen en fietsen. Nu is dat fietsen voor goede doelen zoals Kom op tegen Kanker, wandelen en reizen.”

Ook de wereld buiten België en Vlaanderen boeit hem. “Ik bezocht al verschillende Afrikaanse landen zoals Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Marokko, Tunesië en Egypte. Naast toerisme heb ik tijdens deze reizen veel belangstelling voor de bevolking, de landbouw en de veeteelt.”

De uitwisselingsreis met Dierenartsen Zonder Grenzen naar Niger is voor hem een nieuwe uitdaging: beroepservaring uitwisselen met collega’s en veehouders die het veel moeilijker hebben dan wij hier in het Noorden. Bij thuiskomst wil hij dat onze mensen hier in België de behoeften van Niger leren kennen.

Als ambassadeur van Dierenartsen Zonder Grenzen wil hij de ngo nog meer kenbaar maken in Vlaanderen en België. “Denken we maar aan de nobele doelen van de organisatie in acht Afrikaanse landen: ondersteunen van familiale landbouw en klimaatverandering tegengaan. Dit zijn tevens wereldwijde problemen.”

Paul wordt in zijn sociaal engagement gesteund door zijn familie: vrouw, drie kinderen en hun partners, en acht kleinkinderen.

Lees hier meer over de andere ambassadeurs