Koop een geit: verlengd tot eind januari

Nieuwsberichten

We roepen iedereen op om deel te nemen aan de campagne ‘Koop een geit’. Vandaag scharen al 284 Belgische dierenartsen zich achter de campagne. In totaal werden tot op vandaag al 781 geiten verkocht voor een totaal bedrag van 39.089 euro.

Alle deelnemende dierenartsen verschijnen op de campagnesite www.koopeengeit.be en voeren promotie onder hun klanten. Volg het aantal geiten op de voet via de campagnesite!

Een geit?

Door een geit of zelfs een hele kudde te kopen, biedt u een toekomst aan Afrikaanse families. Een geit heeft veel in petto. Ze geeft melk, onmisbaar voor kansarme families die nauwelijks toegang hebben tot eiwitrijk voedsel. Met de geitenmest kunnen de gezinnen hun akkers bemesten, zodat ze meer voedsel hebben voor eigen gebruik, en ze het oogstoverschot kunnen verkopen. Een geit werpt bovendien 1 tot 2 jongen per jaar die in nood verkocht kunnen worden. Zo krijgen families nieuwe inkomsten en dus ook toegang tot onderwijs, medische zorgen, kledij, voeding… Door een geit te schenken, schenkt u Afrikaanse families zoveel meer. U schenkt hen een hoopvolle toekomst.

Koop een geit, Dierenartsen Zonder Grenzen doet de rest

Uiteraard moet de geit gezond blijven. Dierenartsen Zonder Grenzen begeleidt daarom de families en leert hen hoe ze het best de dieren verzorgen. De organisatie leidt ook veehouders op tot dierenverzorgers, zodat ze basiszorgen kunnen toedienen aan de dieren uit hun regio. De ngo ondersteunt lokale privédierenartsen om hun praktijk op het platteland te vestigen en zo dit netwerk van dierenverzorgers te ondersteunen.

Hoe meedoen?

  1. Ga naar www.koopeengeit.be
  2. Koop een geit voor 50 euro, een kleine kudde voor 200 euro of een grote kudde voor 500 euro en schenk Afrikaanse families een toekomst

Bij aankoop van minstens één geit geniet u als volwassene bij dierenpark Pairi Daiza van het kindertarief en maakt u kans op een familieticket.

Elke gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar.

Meedoen als dierenarts?

Bent u dierenarts en wilt u de campagne promoten onder uw klanten? Neem dan deel aan de campagne door lid te worden én een geit te kopen. U krijgt dan een campagnepakket, uw praktijk verschijnt op de campagnesite, u krijgt na afloop een certificaat én u maakt kans op een reis naar Oeganda. Lees hier meer over hoe deel te nemen als dierenarts.