Word ambassadeur en ga naar Rwanda

Nieuwsberichten

Elke twee jaar zoeken we twee nieuwe ambassadeurs om zich vrijwillig in te zetten voor Dierenartsen Zonder Grenzen. Om deze rol met glans te vervullen, krijg je de kans om een blik achter de schermen te werpen en bezoek je onze activiteiten in Afrika. Als ambassadeur organiseer je acties in België en verhoog je zo de zichtbaarheid van Dierenartsen Zonder Grenzen bij andere dierenartsen, maar ook bij het brede publiek.

Ben jij de perfecte ambassadeur?

 • Je bent dierenarts en oefent je beroep in België uit.
 • Je woont in België en bent ouder dan 18 jaar.
 • Je kan tien dagen vrijaf nemen in oktober 2019.
 • Er schuilt een journalist, animator en spreker in je: je wilt graag schrijven en vertellen over wat je beleefd hebt.
 • Je kan een vlot gesprek in het Frans of Engels voeren.
 • Je bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken en je bent fit genoeg.
 • Je kan je vrijmaken op donderdag 11 april voor een selectiegesprek op ons kantoor in Brussel.
 • Je komt voor en na de reis een aantal keer naar ons kantoor in Brussel voor een goede voorbereiding, begeleiding en opvolging. We bezorgen je deze data tijdens de selectiegesprekken.
 • Je zet je voor en na de reis actief in in België, onder meer bij het bezoek van Afrikaanse partners, op de beurzen Expovet en Vétérinexpo, door lezingen te geven, evenementen te organiseren, Dierenartsen Zonder Grenzen te vertegenwoordigen…
 • Je zet je na de reis nog minstens een jaar in als ambassadeur voor Dierenartsen Zonder Grenzen.
 • Je deelt je ervaringen als ambassadeur (voor, tijdens en na je reis) en maakt hierover een blogartikel, video of ander communicatietool.
 • Je bent nog nooit op terreinbezoek geweest met Dierenartsen Zonder Grenzen in Afrika.

Wat kan je verwachten van de reis?

 • Een unieke kijk achter de schermen van een ngo! Ontdek hoe Dierenartsen Zonder Grenzen, samen met zijn lokale partnerorganisaties, veehouders in afgelegen gebieden opleidt tot dierenverzorgers. Ontmoet privédierenartsen en veehouders met een passie voor hun beroep. Ontdek hoe geiten het leven van kansarme vrouwen ingrijpend kunnen veranderen en hoe koeien meer melk kunnen geven voor het hele gezin.
 • Tijdens de reis houd je een online dagboek bij. Als kersverse ambassadeur verwachten we natuurlijk ook dat je na de reis aan andere mensen vertelt over jouw belevenissen en het werk van Dierenartsen Zonder Grenzen in Rwanda.
 • Dierenartsen Zonder Grenzen neemt een deel van de reiskosten op zich (overnachtingen, maaltijden en vervoer ter plaatse). Jij dient te zorgen voor de andere kosten: vliegticket (zo’n 850-950 euro), reispaspoort, visum, medische kosten (vaccins, antimalariamiddelen, reisapotheek…), vervoer binnen België en andere persoonlijke uitgaven.

Dierenartsen Zonder Grenzen volgt continu de veiligheidssituatie op de voet in alle landen waar we werken. Om die reden hebben we de bestemming van de reis nu veranderd van Niger naar Rwanda.

Over Dierenartsen Zonder Grenzen

Dierenartsen Zonder Grenzen gaat samen met de lokale bevolking de strijd aan tegen honger en armoede door de veeteelt te verbeteren in acht Afrikaanse landen. Want als de dieren gezond zijn, zijn de mensen dat ook.

Dierenartsen Zonder Grenzen en zijn lokale partnerorganisaties helpen in Rwanda lokale diergeneeskundige netwerken uitbouwen door privédierenartsen te ondersteunen en lokale dierenverzorgers op te leiden. We promoten groene energie door biogasinstallaties te bouwen bij kleine melkboeren. Dankzij biogas geven de families minder geld uit aan brandhout of houtskool én dragen ze hun steentje bij aan het terugdringen van de ontbossing. We schenken ook geiten, hokken, veevoedergewassen en geven trainingen aan kansarme gezinnen. Zo kunnen ze zich zelf uit de armoede werken. Door de bouw van moestuinen brengen we variatie in de voeding van de Rwandese plattelandsbevolking en strijden we tegen ondervoeding bij kinderen. We ondersteunen ook de lokale bijenteelt door opleidingen en materiaal te geven, zoals beschermende kledij en moderne bijenkasten, zodat boeren extra inkomsten halen uit honing en bijproducten.

Stel je kandidaat

Ben jij de geknipte ambassadeur voor Dierenartsen Zonder Grenzen? Stel je kandidaat, overtuig ons van je motivatie en reis mee naar Rwanda! Vul voor 31 maart onderstaand inschrijvingsformulier in.

Als we je als kandidaat weerhouden, dan contacteren we je ten laatste tien dagen na het afsluiten van de inzendingen op 31 maart. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 11 april in Brussel. Gelieve deze dag vrij te houden.

We bewaren de gegevens die je ons hierboven bezorgt (naam, voornaam, e-mailadres, telefoon, motivatie, je beroep als dierenarts) in databanken die wij beheren (en die ontwikkeld werden door dienstverleners zoals Digicreate, WordPress en Campaign Monitor). We verwerken jouw gegevens om een ambassadeur te kiezen uit de verschillende kandidaten en je eventueel uit te nodigen voor een selectiegesprek. Als je niet weerhouden wordt als ambassadeur, dan bewaren we jouw gegevens nog een jaar in een reservelijst en verwijderen we nadien al je gegevens.

Als je je inschrijft op onze e-news, dan verwerken we jouw gegevens ook om je op de hoogte te houden van onze activiteiten, om jouw steun te vragen of om onze communicatie met jou te verbeteren (bijvoorbeeld naar aanleiding van een vraag of op basis van analyses).

De gegevens die je via bovenstaand inschrijvingsformulier doorgeeft, zullen we enkel voor de hier vermelde doeleinden gebruiken en geven we niet door aan derden. Je kan je op elk moment uitschrijven voor onze e-news, via de uitschrijvingslink onderaan elke nieuwsbrief. Je kan je gegevens ook altijd inkijken, verbeteren of laten verwijderen. Check onze volledige privacyverklaring voor meer informatie.