Volgende week reizen onze ambassadeurs naar Rwanda

Nieuwsberichten

Om 10:25 stappen onze twee ambassadeurs het vliegtuig op. Ze vliegen van Brussel naar Kigali in Rwanda.

Handen uit de mouwen in Rwanda

De kersverse ambassadeurs zullen in de armste streek van Rwanda mensen ontmoeten die konijnen, geiten of varkens kregen van Dierenartsen Zonder Grenzen. Zo kunnen ze zelf vaststellen hoe de kleinschalige veeteelt het leven van kansarme families ingrijpend verandert. De ambassadeurs zullen ook deelnemen aan de acties van Dierenartsen Zonder Grenzen ter plekke. Zo zullen ze meehelpen om een moestuin aan te leggen en een energiezuinige oven bouwen voor een Rwandees gezin.

Volg de reis op de voet

Tijdens hun reis zullen Carole en Francis op onze website een online dagboek bijhouden, zodat je hun reis kunt volgen. Eens terug in het land, zullen ze ook verslag uitbrengen over hun reis en getuigen over hun kennismaking met Rwanda en het werk van Dierenartsen Zonder Grenzen.

Carole en Francis aan het woord

Francis: “Ik zie heel graag dieren, zelf heb ik schapen, ezels en kippen. Toen ik de oproep van Dierenartsen Zonder Grenzen zag, stelde ik me onmiddellijk kandidaat. Het is heel fijn dat de keuze op mij viel! De organisatie levert heel mooi werk. Ze focussen zich op gezonde dieren, maar dat is zeker niet het einddoel. Het gaat vooral over betere levensomstandigheden voor kansarme mensen, dat is dus veel ruimer. Sinds mijn dochter tien jaar geleden om het leven kwam tijdens een humanitaire missie in Afghanistan, zet ik me in voor een rechtvaardiger wereld.”

Carole: “Dierenartsen Zonder Grenzen werkt op drie niveaus: de mens, het dier en de natuur. Dat vind ik heel bijzonder. In Rwanda geeft de organisatie konijnen, geiten of varkens aan families. Ze leren er een inkomen uit te halen, hun familie beter te voeden en hun levensomstandigheden te verbeteren. Diergeneeskunde is dan uiteraard heel belangrijk, want de dieren moeten gezond blijven. Als dierenarts vind ik de combinatie boeiend van een gezonde, duurzame veehouderij en het verbeteren van de levensomstandigheden van veehouders.”