Vijf studenten vliegen naar Rwanda

Nieuwsberichten

Dylan, Evy, Laura, Ella en Sakina wonnen hun ticket tijdens een spannende wedstrijd. In drie rondes moesten ze enkele problemen en oplossingen binnen ons voedselsysteem in beeld brengen.

Wedstrijd van drie rondes

Aan de eerste ronde namen vijftien studenten deel van de richting agro- en biotechnologie van HoGent en Thomas More. Ze maakten een poster om een probleem binnen ons voedselsysteem aan te kaarten. Tien studenten gingen door naar de tweede ronde, waarin ze een kort filmpje moesten maken over oplossingen en alternatieven om het hoofd te bieden aan het probleem in hun poster.

Uiteindelijk gingen acht studenten door naar de finale. Elke kandidaat moest in tien minuten zijn project voorstellen aan een jury van experts en het publiek. Uit de jury- en publieksstemming kwamen vijf winnaars uit de bus. Zij trekken van 10 tot 20 september naar Rwanda!

Dylan Rodriguez Milis

Komt uit Vilvoorde en studeert milieubeheer aan de Thomas More-hogeschool in Geel

Dylan is al van kleins af aan gepassioneerd door dieren en de natuur. Na enkele jaren dierenzorg in het middelbaar was Dylan er zeker van: natuur en milieu is zijn passie.

Dylan koos voor een zeer uitgebreid thema en bracht zes problemen en oplossingen in beeld. Hij sprak over bestuivers en veeteelt maar ook over de invloed van exoten in onze natuur.

Evy De Boevere

Woont in Mullem en studeert dierenzorg aan de HoGent

Evy is een dierenverzorger in hart en nieren. Ze heeft zelf vier katten waar ze enorm van houdt. Dankzij de wedstrijd kan ze haar twee grote passies combineren: dieren en reizen.

Evy besprak de invloed van voedselkilometers op het milieu.

Laura Mottola

Woont in Erpe-Mere en studeert voedingsmiddelentechnologie aan de Hogent

Als voedingsmiddelentechnologe in spe en herboriste combineert ze twee van haar grootste interesses: wilde planten en voeding. Naast studeren begeleidt Laura ook boswandelingen en kookworkshops over wilde eetbare planten.

Laura kaartte microplastics aan, van in het milieu tot op ons bord.

Ella Tuyttens

Woont in Deurne en studeert biotechnologie aan de Thomas More-hogeschool in Geel

Ella beschrijft zichzelf als sociaal, nieuwsgierig en leergierig. Ze is flexitatiër en koos als thema dan ook insecten voor voeding en voer.

Ella toont met haar poster en video aan welke positieve invloed insecten kunnen hebben op ons voedingspatroon en op welke manieren ze verwerkt kunnen worden in het voer van dieren.

Sakina D’Hulster

Komt uit Ieper en studeert voedingsmiddelentechnologie aan de HoGent

Sakina is een open-minded foodie die bezig is met gezonde voeding en een duurzame levensstijl. Ze neemt graag nieuwe uitdagingen aan maar loopt hierbij wel eens tegen de lamp. Zoals ze zelf zegt: “I just wanna go on more adventures. Be around good energy. Connect with people. Learn new things. Grow.”

Sakina bracht voedselverlies en -afval in beeld.

De wedstrijd en uitwisselingsreis naar Rwanda maken deel uit van een educatief traject voor studenten, in samenwerking met Broederlijk Delen, Thomas More en HoGent, en met de steun van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.