Stuur een cowfie voor Wereldmelkdag en maak kans op een mooie prijs!

Nieuwsberichten

Wereldmelkdag

Heeft u ook graag kwaliteitsvolle, lekkere melk? En geniet u van lekkere kazen en yoghurt? In het Zuiden is dit niet anders. Toch blijven er in vele landen nog enorme uitdagingen voor de lokale melksector. Dierenartsen Zonder Grenzen wil deze situatie rechttrekken door de melkophaling en -verwerking te verbeteren, maar ook de toegang tot afzetmarkten en diergeneeskundige zorgen. Zo vergroot het lokale melkaanbod en verbeteren de levensomstandigheden van vele veehoudersgezinnen. Maar hiervoor hebben we uw hulp nodig! Om melkbedrijfjes uit te bouwen en een betere dierenzorg te voorzien, hebben we uw steun nodig.

Op Wereldmelkdag zet Dierenartsen Zonder Grenzen de lokale melk in Afrika in de kijker. Want iedereen houdt van gezonde koeien en lekkere melk!

Maak een cowfie

Toon ons dat ook u houdt van gezonde koeien en lekkere melk en maak een originele cowfie!

Wat heeft u nodig voor een goede cowfie:

  • Een koe
  • Een fototoestel of smartphone
  • Een brede glimlach

Ga naar de Facebookpagina van Dierenartsen Zonder Grenzen en post uw cowfie op onze pagina! Vergeet niet om de hashtag #cowfie te gebruiken. En waarom ook niet uw vrienden uitdagen om hetzelfde te doen?

Dierenartsen Zonder Grenzen verzamelt alle cowfies en maakt op 1 juni om 17u bekend wie de origineelste cowfie heeft gemaakt. Die wint een bon van Oxfam-Wereldwinkels ter waarde van 15 euro.

Pas op: deelnemers van vorig jaar die terug willen meedoen en kans willen maken op de prijs, moeten een nieuwe cowfie posten.

Dierenartsen Zonder Grenzen en melk

Wilt u meer weten over de verschillende manieren waarop Dierenartsen Zonder Grenzen de melkveehouders in het Zuiden steunt? Lees hier de beleidstekst ‘ Op de melkweg in het Zuiden’.