Students in a race to Uganda: Stem op jouw favoriete video!

NieuwsberichtenLeave a Comment

9 studenten werden geselecteerd voor de tweede ronde in de race naar Oeganda. Ze maken kans om in september 2020 een educatieve uitwisselingsreis doorheen Oeganda te winnen. Tijdens de reis zullen de vijf winnaars er lokale dierenartsen, landbouwers en studenten ontmoeten. Ze zullen er ontdekken hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde werkt en wat de verschillen en gelijkenissen zijn met België. Deze maand strijden ze om 1 van de 5 plaatsen op het vliegtuig en daar kan u hen een handje bij helpen!

Ronde 2: de video’s

Gedurende de wedstrijd dienen de studenten het belangrijke actuele vraagstuk “hoe we halverwege deze eeuw 10 miljard mensen kunnen voeden zonder dat de impact van ons landbouw- en voedselsysteem de milieugrenzen overschrijdt” het hoofd te bieden. Voor de eerste ronde van de wedstrijd maakten ze reeds een poster die aantoont hoe onze huidige omgang met voedsel de wereld in gevaar brengt. In de tweede ronde brengen ze mogelijke oplossingen in beeld om ons globaal voedselsysteem te verduurzamen.

Breng uw stem uit vóór 26 maart

De video’s worden beoordeeld door een externe jury bestaande uit:

  1. Xavier Gellynck (professor UGent, Vakgroep Landbouweconomie)
  2. Hendrik Vandamme (voorzitter ABS)
  3. Esmeralda Borgo (coördinator Voedsel Anders & Beleidsverantwoordelijke BioForum)
  4. Suzy Serneels (beleidsmedewerker Voedsel – Broederlijk Delen)
  5. Victoria Tüllmann (dierenarts & ambassadrice Dierenartsen Zonder Grenzen)

De studenten kunnen deze score enigzins beïnvloeden door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen van 6 tot en met 15 maart! Alle video’s vind je hieronder terug door de playlist te openen (rechtsbovenaan de video).

Stem hier op jouw favoriete kandidaat!

Geef een antwoord