Studenten zamelen 1.200 euro in tijdens benefiet in Gent!

Nieuwsberichten

De vijf studenten wonnen vorig jaar een uitwisselingsreis naar Rwanda met Dierenartsen Zonder Grenzen. Ter plaatse ontmoetten ze lokale dierenartsen, landbouwers, onderzoekers en studenten. Als ambassadeurs vertelden ze elk tijdens de benefietavond over een aspect van de reis dat hen was bijgebleven. Ze maakten ook gebruik van de avond om hun familie en vrienden te bedanken voor de steun tijdens de wedstrijd. Tijdens de stemronde voor de video’s werd maar liefst 4400 keer gestemd. Ook tijdens de finale vorig jaar waren 100 sympathisanten aanwezig. We kunnen dus wel stellen dat deze studenten een grote groep fans hebben!

Cedric, één van de studenten, legt uit waarom hij met zoveel plezier meewerkte bij het organiseren van dit evenement:

Wat ik in Rwanda gezien heb heeft mij echt gegrepen. Dat was voor mij de grootste reden om dit benefiet te organiseren: Ik wou iets terug geven in ruil voor de warmte en vriendschap die we daar gekregen hebben. Het gevoel dat je je inzet voor het goede doel en dat het geld dat je inzamelt in Rwanda wonderen kan doen, dat is super!

Om iedereen een idee te geven van hun boeiende reis, maakten de studenten een video met de mooiste momenten. Deze kan u hieronder bekijken. Een djembéoptreden door Tiriband en muziek door de dj’s Dubrising Hi-Fi en Mnsr Zéro sloten de benefietavond in schoonheid af. Het publiek genoot van de muziek bij een drankje en heerlijke Afrikaanse hapjes.

Tot grote blijdschap van de studenten konden ze dankzij het publiek en verschillende sponsors maar liefst 1.200 euro inzamelen voor Dierenartsen Zonder Grenzen. Het is een zeer welkome gift voor Rwanda. Het geld zal ingezet worden voor het bouwen van kleine biogasinstallaties bij Rwandese veehoudersgezinnen. De studenten bezochten in Rwanda een gezin dat al zo’n installatie heeft. Ze leggen in deze video uit hoe dit in zijn werk gaat.

Dierenartsen Zonder Grenzen bedankt de studenten voor hun inzet en enthousiasme. Ook de aanwezigen wensen we in de bloemetjes te zetten voor het warme hart dat ze toedragen aan de organisatie. Tot slot wensen we ook nog de sponsors te bedanken voor het financiële duwtje in de rug: