Studenten in de race naar Rwanda!

Nieuwsberichten

De wedstrijd ‘Students for Sustainable Agriculture’ bestaat uit drie fasen. Tijdens de eerste ronde kregen we fantastische posters opgestuurd waarvoor de studenten kritisch moesten nadenken over ons voedselsysteem. Aan de hand van schematische voorstellingen of ludieke eyecatchers kregen we een beeld van hun motivatie en inzichten.

Stemmen maar!

De deelnemers hebben net hun video over landbouw, veeteelt en diergeneeskunde in België doorgestuurd voor de tweede ronde. Die filmpjes worden later getoond aan studenten in Rwanda zodat zij kunnen zien hoe het er bij ons aan toe gaat. De video’s worden door ons team beoordeeld, maar het is ook de bedoeling dat jullie zelf kunnen stemmen! Tot en met 19 maart kan je stemmen op de filmpjes via onze Facebookpagina.

Finally!

Tijdens de finale op 4 april organiseren we de ‘Sustainable Agriculture Talks’ in zaal De Schelp in het Vlaams Parlement. De landbouw, veeteelt en voedselketen staan wereldwijd voor verschillende uitdagingen. Tijdens de laatste ronde geven de finalisten een korte presentatie over een duurzame oplossing waar ze zelf 100% achterstaan. Jan Leyers, ambassadeur van Dierenartsen Zonder Grenzen, is de presentator van dienst! Een jury beslist wie van de finalisten mee mag naar Rwanda met Dierenartsen Zonder Grenzen! Ook het publiek kan stemmen tijdens de finale en telt mee als één jurylid.

De reis naar Rwanda

Tijdens de reis zullen de winnaars de kans hebben om lokale dierenartsen, landbouwers en studenten te ontmoeten. Ze kunnen er zelf ontdekken hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde werkt en wat de verschillen zijn met België. Ze zullen er ook Rwandese studenten ontmoeten en samen met hen twee workshops volgen over duurzame landbouw in Noord en Zuid.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid.