Stap samen met Dierenartsen Zonder Grenzen op de Climate Express naar Parijs!

Nieuwsberichten

Klimaattop in Parijs

Van 30 november tot en met 11 december vindt in Parijs de 21e Klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats, de zogenaamde COP21. Tijdens deze klimaattop zou een nieuw klimaatverdrag ondertekend moeten worden. Daarom is het belangrijk dat ook de klimaatbeweging niet mag ontbreken. De klimaattop in Parijs is het ideale moment om samen met gelijkgezinden van over de hele wereld onze stem te laten horen.

climate express

Climate Express

Het vrijwilligerscollectief Climate Express besloot om een massale oproep te doen om dit jaar af te zakken naar Parijs. Het doel: twee weken lang de Franse hoofdstad overspoelen om mee de politieke agenda te bepalen. De organisatie wil 10.000 Belgen mobiliseren om op zondag 29 november mee te stappen in de klimaatmars, aan de vooravond van de klimaattop. Ook in andere steden wereldwijd zullen op die dag grote manifestaties plaatsvinden. Met een mars in Parijs van honderdduizenden mensen zetten we de toon voor de onderhandelingen. Hoe we in Parijs geraken? Allemaal samen met de fiets, bus of trein …

Bekijk onderaan de pagina alvast het promofilmpje waarin Climate Express zich voorstelt!

Dierenartsen Zonder Grenzen en de klimaatverandering

Dierenartsen Zonder Grenzen werkt in droge en semi-aride gebieden in Afrika. De lokale agro-veehouders ondervinden volop de effecten van de klimaatverandering.

Daarom gaan wij mee naar Parijs!

  • Zondag 29 november
  • Met trein of bus in groep naar Parijs, met leuke activiteiten onderweg
  • In Parijs nemen we deel aan de klimaatmars
  • Organisatie door Climate Express

De medewerkers van Dierenartsen Zonder Grenzen trekken samen met vrijwilligers en sympathisanten naar Parijs, naar de klimaatmars! Schrijf je in via www.climate-express.be en duid bij je inschrijving aan dat je met Dierenartsen Zonder Grenzen meereist.