Schenk een geit voor Moederdag

Nieuwsberichten

Een speciaal cadeau

Moeders werken hard, overal ter wereld. En daarvoor verdienen ze erkenning. Zondag 11 mei zetten we hen daarom in de bloemetjes. Maar veel moeders hebben het moeilijk en kunnen hun kinderen niet geven wat ze verdienen. Geef daarom op Moederdag een speciaal cadeau: twee geitjes voor een moeder in Rwanda. Met 53 euro schenk je twee geiten aan een Rwandese mama die het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Je helpt met jouw gift een heel gezin, want dankzij de geiten is er voedzame melk voor de kinderen. En met de dieren kan het gezin een inkomen opbouwen en zo werken aan een betere toekomst.

Immense inspanningen

Een van de moeders die hard werkt, is de Rwandese Béate Mukarushema. Ze levert immense inspanningen voor haar twee dochters en drie zonen. Béate bewerkte een stukje grond maar dat bracht niet voldoende op om zes monden te voeden. Hoewel de oudste dochter meehielp op het land, was er zelden voldoende te eten.

Beate-geitjes-Rwanda

Béate en haar kinderen leefden jarenlang in diepe armoede. Ondanks al haar moed, had ze stilaan de hoop opgegeven ooit uit die ellende te geraken. Maar toen Béates gezin aangeduid werd voor het kleinveeprogramma van Dierenartsen Zonder Grenzen, was dat het begin van de grote ommekeer.

Ze kreeg twee geitjes en een schuilhok voor de dieren. “Het enige dat ik als tegenprestatie moest doen,” vertelt Béate, “was, later, op mijn beurt, twee geitenjongen schenken aan een ander gezin in nood. We konden het bijna niet geloven!”

Twee geitjes, een hele ommekeer

Béate is erg blij.

De geiten hebben zich al goed voortgeplant. Ik heb de beloofde twee geitjes aan een ander gezin geschonken. Dat gezin zal op zijn beurt een andere familie helpen. We hebben ook al drie bokken kunnen verkopen. En dankzij de mest van de geiten is mijn oogst verdubbeld: in plaats van 100 kg had ik bij de laatste oogst 200 kg bonen!

Zo bouwt het gezin van Béate stilaan een inkomen op. “Met de opbrengst van de groenten en geiten,” legt Béate uit, “betaal ik ook het lidgeld voor de mutualiteit. Een pak van mijn hart: nu weet ik dat we naar de dokter kunnen gaan en medicijnen kunnen kopen als één van ons ziek wordt. Ik kon ook golfplaten kopen om het geitenhok te vergroten. En ik kan nu zelfs een tweede stuk grond huren,” voegt ze er trots aan toe, “daarop heb ik het afgelopen seizoen 300 kg zoete aardappelen gekweekt!”

geitje

Geef een mama dat ene duwtje in de rug

Eén klein opstapje, dat is wat gezinnen zoals dat van Béate nodig hebben om uit het diepe dal van de armoede te geraken. Schenk daarom twee geitjes aan een moeder in Rwanda. Zo kan zij, samen met haar gezin, zich uit de armoede werken.

Met 26,5 euro schenk je een geitje aan een Rwandese moeder. Met 53 euro schenk je twee geiten. Dankzij jouw gift, kan hun gezin zich zo uit de extreme armoede werken. Want de geitjes geven voedzame melk en laten het gezin toe een inkomen op te bouwen, net zoals Béate dat vandaag doet. Alle moeders verdienen erkenning voor hun harde werk en hun liefde. Door een dier te schenken, geeft u een mama in Rwanda de kans om haar gezin een betere toekomst te geven. En dat is toch het mooiste cadeau dat er bestaat?

> Doe nu een gift online