Samen tegen het coronavirus

Nieuwsberichten

In onze projectlanden is de situatie heel moeilijk. De landen in Afrika waar we actief zijn, worstelen sowieso met grote armoede, gebrekkige gezondheidsvoorzieningen en stijgende onveiligheid. Maar nu heeft het coronavirus ook dit continent stevig in zijn greep. De zoveelste beproeving bovenop de vele moeilijkheden waarmee deze bevolkingsgroepen reeds kampen.

Als terreinorganisatie zien wij elke dag hoe kwetsbaar de mensen in deze landen zijn. De steun die onze dierenartsen dag in dag uit verlenen aan veehouders en hun kuddes is van levensbelang voor hele gemeenschappen. Daarom is het belangrijk dat we onze projecten blijven voortzetten.

Bevestigde maar vertraagde subsidies

We voeren een groot deel van deze projecten uit met financiële steun van de overheid. Ondanks de coronacrisis verzekeren de overheden ons dat deze steun niet in gevaar komt. Maar over dit geld zullen we pas veel later kunnen beschikken dan voorzien. En dit is een ernstig probleem voor onze teams op terrein.

Wij willen onze projecten absoluut open houden en deze periode overbruggen. Onze dierenartsen en ondersteunend personeel zien elke dag de enorme noden. Zij staan klaar om ook in tijden van corona hun werk onvermoeibaar voort te zetten.

Steun de Afrikaanse veehouders en hun kuddes

Help ons deze periode overbruggen zodat we geen enkel project in Afrika moeten stopzetten. En geen enkele veehoudersfamilie in de steek moeten laten.

>Doe een gift