Richting Karamoja voor Inge en Elisa

Nieuwsberichten

“Mijn blik verruimen”

Toen één van onze vrijwilligers Inge aansprak op Expovet, kocht ze met haar praktijk Achterbos vastberaden een geit.

“Een erg vriendelijke dame op Expovet sprak ons aan en legde ons kort uit wat de campagne allemaal inhield. Toevallig kent mijn collega de dierenarts die vorig jaar meeging naar Oeganda [Joke Yzewyn – nvdr] dus dat was nog een extra stimulans om de actie te steunen. We kochten een geit en startten ook met een maandelijkse domiciliëring om Dierenartsen zonder Grenzen te sponseren. Je moet weten dat we als dierenartsenpraktijk wel vaker gevraagd worden om allerlei projecten en goede doelen te steunen. We vinden het dus erg fijn dat we specifiek onze beroepsgroep kunnen helpen…

Ik was ongelooflijk blij toen ik hoorde dat ik naar Oeganda mocht! Dat had ik nooit verwacht… Ik heb er echt enorm veel zin in om Oeganda te leren kennen en daar de projecten van Dierenartsen zonder Grenzen te ontdekken. Ik kan niet wachten om te vertrekken! Even uit de dagelijkse gezelschapsdierenpraktijk en mijn blik verruimen: dat kan alleen maar positief zijn!”

“Euforisch en vereerd”

Voor Elisa was deelnemen aan de campagne een vanzelfsprekendheid.

“Toen ik tiener was hing er een affiche van Dierenartsen Zonder Grenzen boven mijn bed, met de slogan ‘als de kudde ziek is, sterft het dorp’. Het is een harde waarheid, maar ik ben ervan overtuigd dat het ook echt zo is. Toen ik dierenarts werd, was Dierenartsen Zonder Grenzen steunen dan ook het minste wat ik kon doen. Jullie focussen op het verbeteren van de gezondheid van de kuddes en van veeteeltpraktijken. Hier kan ik me volledig in vinden!

Toen ik hoorde dat ik de reis naar Oeganda gewonnen had, was ik euforisch en ook vereerd. Ik zit vol ongeduld te wachten om te vertrekken en jullie projecten te bezoeken. Ik kijk ook enorm uit naar de ontmoetingen met de lokale bevolking en het ontdekken van een heel nieuwe cultuur. Het zal niet gemakkelijk zijn om geconfronteerd te worden met de harde realiteit waarin de mensen in Oeganda leven. Maar ik ben er van overtuigd dat als iedereen een kans krijgt als deze, mensen hun oogkleppen afzetten en uit hun comfortzone durven komen, de wereld er een stuk mooier zou uitzien.”

In september reizen Elisa en Inge naar Oeganda. Je kan hun avonturen via onze website volgen.