Een recordbedrag voor Koop een geit

Nieuwsberichten

Deze editie namen maar liefst 378 dierenartsen over het hele land deel aan onze campagne, meer dan vorig jaar. De interactieve kaart op www.koopeengeit.be geeft weer welke dierenartsen onze campagne steunden. Ze maakten promotie op evenementen zoals Expovet, Vétérinexpo, buurtfeesten of in hun eigen wachtzaal. Dierenartsen en hun klanten kochten samen in totaal 1.097 geiten – goed voor een bedrag van 54.841 euro – en/of ze werden lid van Dierenartsen Zonder Grenzen. Na deze tweede editie tellen we 95 nieuwe leden. Zij deden een bijdrage van in totaal 3.625 euro aan lidgeld.

Een nieuw leven dankzij enkele geiten

Het leven van vele Afrikaanse gezinnen veranderde fundamenteel dankzij enkele geiten en opleidingen. De familie van Pascal Bapfekurera, geitenhouder in Gashikanwa in Burundi, is een van die families.

“Ik kreeg vier geiten en heb geleerd hoe ik ze moet houden, wat te doen als ze ziek zijn of als ze lammetjes krijgen. Het team van Dierenartsen Zonder Grenzen hielp ons bovendien bij het aanleggen van een moestuin. Ze gaven ons ook advies over hygiëne, veevoeder en evenwichtige voeding. Binnen de kortste keren hadden we lammetjes. De uitwerpselen van de dieren gebruikte ik voor het bemesten van de boontjes. De oogst steeg van 25 kg naar 100 kg! Ik ben ook aardappelen beginnen telen. Dankzij al die veranderingen eten we nu regelmatig groenten. We eten niet alles op wat we oogsten; we eten wat we nodig hebben en de rest verkopen we. Dat levert vaste inkomsten op. Vandaag blaken we allemaal van gezondheid. Stel dat een van ons ziek wordt, is dat geen ramp. Dan kunnen we dankzij mijn mutualiteitskaart rekenen op medische hulp.”

Dankzij de giften van deze tweede campagne kunnen honderden Afrikaanse gezinnen hun eerste stapjes zetten in het houden van geiten. Of met andere woorden; de eerste stappen naar een stabieler en gezonder leven en een betere toekomst voor hun kinderen!

Richting Karamoja, voor Elise en Inge

Net als vorig jaar konden de deelnemende dierenartsen een reis winnen naar Oeganda om de activiteiten van Dierenartsen Zonder Grenzen te bezoeken. Inge Jansen en Elisa Scohy kwamen als gelukkige winnaars uit de bus! Lees hier een kort interview met hen!

Familieticket Pairi Daiza

Met de steun van Pairi Daiza hebben ook twee families een dagticket gewonnen voor het dierenpark! Marie-Paule Mispelter uit Rotselaar en Monique Dermine uit Brussel zijn de gelukkige winnaars.

Hoewel de drukste campagneperiode voorbij is, is het nog steeds mogelijk om geiten te kopen op www.koopeengeit.be! In het najaar van 2017 zijn we terug met een volgende editie van de campagne.