Online mini-symposium over pastoralisme

Nieuwsberichten

Op donderdagavond 1 oktober organiseert DzG-NL-Student, de studentenvereniging van Dierenartsen zonder Grenzen Nederland, een online mini-symposium over pastoralisme, beter gekend als de rondtrekkende veehouderij. Het hele academiejaar lang worden door én voor studenten in Nederland, dergelijke sensibiliserende activiteiten en evenementen georganiseerd. COVID-19 dwingt hen om hun symposium dit jaar online te organiseren, wat het nu ook toegankelijk maakt voor Vlaamse studenten!

Pastoralisme, een nog veel voorkomende levensstijl wereldwijd

Pastoralisten trekken rond met hun dieren, leven in harmonie met de natuur en leidden reeds duizenden jaren een duurzaam bestaan. De huidige klimaatverandering en globalisering verandert hun omgeving echter drastisch. Hoe deze rondtrekkende veehouders deze actuele uitdagingen het hoofd bieden, dat kom je te weten op het symposium!

3 sprekers bieden perspectief

Anthony Denayer, educatiemedewerker bij Dierenartsen Zonder Grenzen België, leidt de avond in met een algemeen verhaal over wat pastoralisme inhoudt en hoe Dierenartsen Zonder Grenzen deze rondtrekkende veehouders ondersteunt.

Han van Dijk, Hoogleraar aan het Departement Maatschappijwetenschappen aan de Universiteit Wageningen, gaat dieper in op de samenlevingsaspecten en conflicten die het pastoralisme kenmerken.

Simon Oosting, Universitair docent aan het Departement Dierwetenschappen van de Universiteit Wageningen, sluit de avond af met de milieukundige aspecten rondom pastoralisme.

De lezingen zullen afgewisseld worden met korte video’s die een indruk geven van pastoralisme in verschillende landen.

Praktische info

Kijk en luister mee op 1 oktober van 17:15 tot ±21:00. Deelname is gratis.

Voor meer informatie: zie Facebook-evenement

Schrijf je hier in!