Music for Life: 10 beestige tips om geld in te zamelen

Nieuwsberichten

Wil je alleen, met je vrienden, school, club, vereniging of bedrijf een Music For Life-actie organiseren voor Dierenartsen Zonder Grenzen? Dit jaar laat Studio Brussel zijn luisteraars zelf kiezen voor welk goed doel zij een actie op poten zetten.

Ga naar dewarmsteweek.stubru.be en registreer jouw actie.

De geldinzamelacties kunnen plaatsvinden van maandag 2 december tot en met 24 december 2013. Wanneer je je actie registreert, kan je ook kiezen welk muzieknummer je wilt horen op Studio Brussel tijdens de warmste week.

Ludieke actie

Bedenk zelf een leuke actie om geld in te zamelen voor Dierenartsen Zonder Grenzen. Wij kunnen je hierbij ondersteunen. Om je op weg te helpen geven we hier alvast tien beestige tips. Neem gerust contact met ons op.

  • Spaarpot

Ga rond met ons spaarvarken op kantoor of in de buurt en verzamel zo honderden euro’s in! Je kan het spaarvarken ook in je dierenartsenpraktijk, aan de toog of in je winkel zetten en klanten aanmoedigen om hun kleingeld erin te steken.

  • Fuiven als de beesten

Organiseer een feest bij jou thuis, in het jeugdhuis, de jeugdbeweging of in je school. Vraag twee tot vijf euro inkomgeld voor het goede doel. Je kan drankjes met een winstmarge verkopen zodat je de winst inzamelt voor het goede doel. Je kan ook gebakjes verkopen en zo geld inzamelen.

  • Koken als de beesten

Nodig je vrienden uit om te komen eten en vraag hen een bijdrage te doen voor het goede doel.

  • Verkoop onze gadgets

Je kan onze gadgets verkopen aan de uitgang van de supermarkt, op de markt, op kantoor, op school… We hebben balpennen, verjaardagskalenders, pluchen konijntjes en zoveel meer.

  • Cupcakes

Bak overheerlijke cupcakes en verkoop ze aan vijf euro per stuk. Als je er 50 verkoopt heb je 250 euro ingezameld!

  • Geef je verjaardag weg

Verjaar je binnenkort of vier je een speciale gelegenheid? Vraag je genodigden om in plaats van een cadeau geld te geven voor je actie voor het goede doel.

  • Bedrijf zonder grenzen

Vraag aan je werkgever of hij Dierenartsen Zonder Grenzen wil steunen. Bedrijven steunen vaak het goede doel met een gift. Zo kan je werkgever voor een dag de verwarming iets lager zetten – ‘warmetruiendag’ – en de uitgespaarde kosten geven aan het goede doel. Of hij schenkt één uur arbeidstijd per werknemer weg. Als werknemer kan je iets lekkers verkopen op de werkvloer, zoals snoep, soep, koekjes, chocolade, marsepein…

  • Beestige veiling

Bied jouw hulp aan, bijvoorbeeld naar de supermarkt gaan, kuisen, koken, de auto wassen, met de honden gaan wandelen, een dagje helpen bij een boer… De hoogste bieder kan op jouw diensten rekenen.

  • Beestige uitdaging

Laat je sponsoren voor een uitdaging. Bijvoorbeeld een sportieve uitdaging of iets geks, zoals verkleed in een koe over straat lopen of tien koeien melken. Als klas kan je bijvoorbeeld een lesmarathon organiseren op school en je hiervoor laten sponsoren.

  • Kunsten zonder grenzen

Ben je kunstenaar? Verkoop of veil een graffitiwerk, schilderij of ander kunstwerk en geef de opbrengst aan Dierenartsen Zonder Grenzen. Als muzikant of acteur kan je de inkomsten van een optreden wegschenken.

Win een mooie prijs!

In ruil voor jullie enthousiasme voorzien we een mooie prijs voor de actie die het meeste geld heeft ingezameld. Stuur ons voor 1 januari 2014 een kopie/scan/pdf van het bewijs van de bankoverschrijving naar de Koning Boudewijnstichting. Wij laten je de eerste week van januari weten of jij bij de gelukkigen bent.

Registreer je actie

Steun Dierenartsen Zonder Grenzen tijdens Music for Life en houd de dieren van de Afrikaanse veehouders gezond. Zo kunnen zij leven van hun veeteelt. En hebben hun kinderen elke dag voldoende te eten en kunnen ze naar school gaan.

Aarzel dus niet langer, ga naar dewarmsteweek.stubru.be en registreer jouw actie! En geef ons een seintje, dan bieden wij jullie de nodige ondersteuning en maken we reclame voor jullie actie op onze website en sociale media.

> Download hier onze gids voor Music for Life