Marc Joolen, nieuwe directeur van Dierenartsen Zonder Grenzen

Nieuwsberichten

Marc (56) studeerde tropische landbouwkunde en behaalde een master in bedrijfskunde. Na enkele stages op boerderijen in Afrika en een korte periode binnen het verpakkingsbedrijf van zijn vader, belandde hij op 29-jarige leeftijd als regiomanager op de Dienst Landbouwvoorlichting (DLV) van de Nederlandse overheid.

Maar hij wilde al snel terug naar het buitenland vertrekken. Na drie jaar bij DLV ging hij aan de slag bij Artsen Zonder Grenzen en lanceerde zo zijn carrière in de ngo-sector. Hij werkte voor Artsen Zonder Grenzen in Nederland en België en vertrok ook regelmatig naar het terrein. Zo coördineerde hij in Rwanda de terugkomst van vluchtelingen in 1996, na de genocide. Hij werkte in Bosnië, Oekraïne, Zuid-Soedan, het Midden-Oosten… en hielp mee bij de reddingsacties in de Fillipijnen na de tyfoon in 2013. Hij werkte ook voor andere ngo’s zoals Dokters van de Wereld en het Rode Kruis. Hij was enkele jaren directeur bij Handicap International en Solidagro in België.

Marc start vol goesting en enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging in zijn carrière. We heten hem van harte welkom binnen het team van Dierenartsen Zonder Grenzen!