Maak kennis met onze finalisten!

Nieuwsberichten

De landbouw, veeteelt en voedselketen staan wereldwijd voor verschillende uitdagingen. Tijdens de finale geven de negen kandidaten een korte presentatie over een duurzame oplossing waar ze zelf 100% achterstaan. Jan Leyers, ambassadeur van Dierenartsen Zonder Grenzen is de presentator van dienst. De jury beslist welke vijf finalisten op inleefreis naar Rwanda gaan met Dierenartsen Zonder Grenzen! Ook het publiek kan meestemmen tijdens de finale en telt mee als een jurylid.

De studenten hebben zich allemaal al enthousiast door de verschillende rondes gezwoegd, maar nu begint het echt wel te kriebelen om naar Rwanda te vertrekken: maak kennis met onze negen finalisten!

Magali

24 jaar, woont inKontich, studeert agro- en biotechnologie aan OdiseeFoto Magali

Magali is een levensgenietende studente agro- en biotechnologie. Een mooie zonsopgang wanneer ze op de trein zit, een wandeling met haar hond langs het water, soms zijn het de kleine dingen die voor haar het leven echt mooi maken. Ook al leken de verschillende rondes van de wedstrijd redelijk moeilijk, toch twijfelde ze geen seconde om zich in te schrijven! “Omdat ik na mijn studies zeker iets met vee of toch met dieren wil doen, hoop ik in Rwanda dingen bij te leren die ik hier in België ook kan toepassen.”

Goele

22 jaar, woont in Mechelen, studeert diergeneeskunde aan UGentFoto Goele

Goele is buiten haar studies diergeneeskunde ook echt een bezige bij! Als klein meisje droomde ze er al van om dierenarts te worden. Buiten haar studies zit ze niet vaak stil. Ze werkt in Planckendael tijdens het weekend en probeert zoveel mogelijk stages te versieren. Ze vond haar favoriete project in Namibië, waar ze als vrijwilliger meehielp voor de bescherming van bavianen en cheeta’s. “Daarom ben ik natuurlijk ook erg benieuwd naar de dierenartsen in Rwanda! Wat zijn hun uitdagingen daar? En wat is hun plaats in het landbouwproductieproces?”

Eva

21 jaar, woont in Kessel-Lo, studeert diergeneeskunde aan UGentFoto Eva

Eva is een vlotte en zorgzame studente diergeneeskunde. Ze hecht veel belang aan een goede behandeling van milieu, mens en dier. De wedstrijd leek voor haar een mooie gelegenheid om ervaring op te doen en de organisatie beter te leren kennen. “Het leven van een dierenarts in Rwanda is voor mij momenteel een ver-van-mijn-bedshow. Volgens mij is de beste manier om hier écht een goed idee van te krijgen: het zelf meemaken!”

Anthony

23 jaar, woont in Wingene, studeert landbouwkunde aan UGentFoto Anthony

Anthony is een optimistische biowetenschapper in spe aan de UGent. “Voor elk probleem is er een oplossing, uit elke tegenslag kan je leren!” Reeds vier jaar droomt hij ervan om in de ontwikkelingssamenwerking te werken. En dan liefst binnen het thema ‘duurzame landbouw’.  De wedstrijd is voor mij een unieke kans om ervaring op te doen als aanzet tot het starten van een loopbaan in ontwikkelingssamenwerking.” Hij is heel nieuwsgierig naar de levensomstandigheden in Rwanda. “Ik wil weten hoe dingen in elkaar steken: hoe de natuur ineen zit en welke vormen van samenleven mogelijk zijn.”

Veerle

36 jaar, woont in Brussel, studeert dierenzorg aan VIVESFoto Veerle

Veerle is een betrokken studente dierenzorg op VIVES. Haar naam heeft ze niet voor niets gekregen, die komt van Fara-Hilde wat ‘reizende strijdster’ betekent. Voor een uitdaging zoals deze wedstrijd deinst ze dus niet terug! Ze wilt vooral zichzelf aansporen om de denkoefening te maken rond duurzame landbouw. Kennis doorgeven is de rode draad in haar leven. “Maar omgekeerd hoop ik ook in Rwanda geïnspireerd te raken door creatieve initiatieven die naar andere landbouwcontexten vertaald kunnen worden.”

Kim

24 jaar, woont in Melle, studeert diergeneeskunde aan UGentFoto Kim

Kim is een vrolijke studente diergeneeskunde die niet op haar mondje is gevallen! Haar chaotisch kantje kan ze goed gebruiken in een drukke studie als diergeneeskunde om flexibel te reageren op vreemde situaties! “Niets is te chaotisch, en dat is vooral handig als je met dieren werkt!” Afgelopen zomer trok ze als vrijwilliger naar Zuidelijk Afrika, maar haar honger naar avontuur werd nog niet gelest. “Ik ben heel benieuwd naar de leerstof van de studenten in Rwanda, wat ze leren over ziektes en welke methoden ze gebruiken!”

Cedric

20 jaar, woont in Maldegem, studeert voor bio-ingenieur aan UGentFoto Cedric

Cedric is een enthousiaste student bio-ingenieur en zet zich voor elke uitdaging met een glimlach in! Voor een beetje avontuur deinst hij zeker niet terug. Hij hoopt geselecteerd te worden voor de inleefreis om een schat aan informatie te vergaren die nergens in zijn schoolboeken staat. “Hopelijk wordt tijdens de reis duidelijk hoe Rwandese boeren met beperkte middelen toch een optimale steun en verzorging aan hun dieren geven.” Cedric is er zeker van dat vooroordelen en clichés weerlegd zullen worden. “Ik ben enorm leergierig, laat het me maar bewijzen!”

Michelle

22 jaar, woont in Assebroek, studeert diergeneeskunde aan UGentFoto Michelle

Michelle is een avontuurlijke studente diergeneeskunde! Ze houdt ervan om met haar twee honden te gaan wandelen en te verdwalen in het bos. “Want off track is altijd zoveel leuker!”. De wedstrijd om de inleefreis naar Rwanda te winnen maakte haar enorm nieuwsgierig, zeker toen ze hoorde dat ze haar creativiteit kon laten vloeien over thema’s zoals landbouw, voedselvoorziening en diergeneeskunde.  “Spijtig dat Dierenartsen Zonder Grenzen nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Ik zou graag mee helpen om de organisatie op de kaart te zetten!”

Laurence

20 jaar, woont in Harelbeke, studeert voor bio-ingenieur aan UGentFoto Laurence

Laurence is een geëngageerde bio-ingenieurstudente die met een roze bril door het leven huppelt. In haar vrije tijd staat ze tussen de konijnen en knorrende varkens mee te helpen op de kinderboerderij ‘Bokkeslot’ in Deerlijk. Door deel te nemen aan de wedstrijd hoopt ze haar visie omtrent landbouw en veeteelt te verruimen. “Ik wil Rwanda niet enkel op afstand leren kennen, maar het land zelf ontdekken! Mijn droom is om het Noorden en Zuiden dichter bij elkaar te brengen.”