Maak kennis met onze ambassadeurs

Nieuwsberichten

Onze wedstrijd Word ambassadeur en win een reis naar Afrika was een succes. Maar liefst 227 enthousiaste kandidaten stuurden hun motivatie door. Je begrijpt dus dat de keuze niet gemakkelijk was. Na grondige beraadslaging hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en vandaag stellen we onze twee kersverse ambassadeurs aan je voor.

CaroleCaroleMeersschaert

Carole Meersschaert is dierenarts van opleiding en werkt bij het labo Synlab/Collard. Ze woont in Vielsalm, in de provincie Luxemburg. Voor een bezoek aan ons kantoor in Brussel is ze dus wel even onderweg, maar die verplaatsing maakt ze met plezier. Als dierenarts voelt ze zich verbonden met het werk van Dierenartsen Zonder Grenzen en daarom wil ze zich graag inzetten voor onze organisatie. De voorbije jaren reisde ze geregeld als vrijwilliger naar Tanzania om er in een labo te werken. Carole is erg benieuwd naar onze projecten in Rwanda en kijkt ernaar uit om ze als ambassadeur te ontdekken. Benieuwd wat ze ervan zal vinden!

Francis

Francis De Beir woont in Merelbeke, dus de faculteit diergeneeskunde is zo’n beetje zijn achtertuin.FrancisDeBeir Hij staat aan het hoofd van een bedrijf dat natuurlijke en aangeplante bossen verzekert. Maar in zijn vrije tijd verzekert hij zich er liever van dat de schapen, ezels en kippen in zijn tuin gezond zijn. Ook humanitaire samenwerking en internationale politiek boeien hem enorm. In het verleden reisde Francis al naar Mongolië, Noord-Afrika en Ethiopië, maar Rwanda is ook voor hem onbekend terrein. Hij is dan ook benieuwd naar het land én naar de ontwikkelingsprogramma’s die Dierenartsen Zonder Grenzen daar uitvoert. Francis is ervan overtuigd dat het mogelijk is om alle mensen op aarde te voeden, zolang we maar de juiste werkwijze toepassen. Hij schreef ook een boek over zijn dochter, die om het leven kwam tijdens een humanitaire missie in Afghanistan.

De eerste ontmoeting

Op 12 maart ontmoetten Francis en Carole elkaar voor het eerst, op onze hoofdzetel in Brussel. Ze maakten er ook kennis met onze speciale reporter Arnaud, die hen zal vergezellen tijdens hun reis. Samen spraken ze met Juvénal Musine, de secretaris-generaal van onze Rwandese partnerorganisatie Imbaraga, die momenteel op bezoek is in België. Hij lichtte alvast een tipje van de sluier over wat ze mogen verwachten wanneer ze naar Rwanda reizen. Spannend!

Natuurlijk kregen onze ambassadeurs ook een rondleiding op de hoofdzetel en ontmoetten ze de medewerkers. Ten slotte brachten ze al wat papierwerk in orde voor de reis. Want dat hoort er als ambassadeur natuurlijk ook bij…