Krijg 60% van je giften terug in 2020!

Nieuwsberichten

Goed nieuws voor instellingen die net als Dierenartsen Zonder Grenzen fiscale attesten mogen uitgeven: de Belgische regering heeft besloten om de belastingaftrek voor giften dit jaar te verhogen. Dit stijgt van 45% naar 60%. Een stimulans om meer steun te geven aan non-profitorganisaties en ngo’s, waarvan de activiteiten niet gespaard zijn gebleven door de coronacrisis.

Aantrekkelijker belastingaftrek

Voor een totaalbedrag van 40 euro of meer zijn je giften in 2020 dus voor 60% fiscaal aftrekbaar (in plaats van de gebruikelijke 45%). Voor een gift van 40 euro bijvoorbeeld, betaal je slechts 16 euro.

Tegelijkertijd werd ook het plafond van de belastingvermindering voor giften herzien. Voorheen was het vastgesteld op 10%, maar nu is het verhoogd tot 20% van het netto belastbaar inkomen.

Welgekomen stimulans

Deze beslissing is voor ons een verademing. Sinds het begin van de coronacrisis enkele maanden geleden hebben sommige van onze activiteiten stilgelegen, voornamelijk als gevolg van de lockdown.

We hebben zowel in Brussel en als op terrein de nodige maatregelen getroffen en onze teams blijven onze missie zo goed mogelijk uitvoeren. De toekomst blijft echter onzeker en we hebben meer dan ooit steun nodig om door deze periode heen te komen.

Doe een gift

Doe een gift online of op onze bankrekening BE73-7326-1900-6460 om de veehouders en hun kuddes te steunen.