Koop een geit: 816 geiten voor kansarme families

Nieuwsberichten

Sinds de eerste editie van Koop een geit in 2015, kunnen we dankzij de campagne elk jaar een duizendtal geiten schenken aan kansarme families op het Afrikaanse platteland.

Maar de nood is hoog, en onze ambitie ook. Dit jaar willen we meer dan 7.000 geiten uitdelen aan gezinnen in Rwanda, Tanzania, Oeganda, Mali en Burundi. Giften zijn essentieel om dit te bereiken en stellen ons ook in staat om subsidies te krijgen van verschillende overheden en instellingen.

Je kan het hele jaar door geiten schenken op koopeengeit.be.

Ik leerde de campagne kennen via mijn dierenarts. Ik vind de actie heel doeltreffend en positief. Je kan meteen zien dat het werk van Dierenartsen Zonder Grenzen focust op de hulp en het werk van dierenartsen ter plekke. De Koop een geit-campagne is toekomstgericht, ze verbetert beetje bij beetje het leven van een familie en zelfs van een heel dorp.

Monique D. uit Watermaal-Bosvoorde kocht een geit

Ik werk als dierenarts met schapen, geiten, rundvee, paarden en ezels. Dagelijks verzorg ik deze dieren om zo de eigenaars te helpen. Maar het leven van het gezin van deze eigenaars hangt hier niet van af. In Afrika wel. Ik heb in Niger met eigen ogen gezien hoezeer het welzijn van de mensen afhangt van de gezondheid van hun veestapel. De mensen leven daar zeer intensief met hun vee samen en zijn hiervan direct afhankelijk voor hun voedsel: een arme boer slaagt er in om met een kudde van vijf geiten te overleven. Wanneer deze geiten echter dreigen te sterven, dreigt ook hongersnood voor het gezin.

Bruno Stael , dierenarts in Torhout, ging in januari 2017 naar Niger voor de tv-reeks Handen uit de Mouwen en steunt al jaren Koop een geit