Kom naar de finale en help vijf studenten naar Rwanda

Nieuwsberichten

Op 31 maart kennen we de vijf winnaars die in september op uitwisselingsreis naar Rwanda gaan. Tijdens deze reis zullen ze lokale dierenartsen, landbouwers en studenten ontmoeten. Ze zullen er ontdekken hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde in elkaar zitten. Ze zullen zich ook een jaar lang inzetten als ambassadeur voor onze organisatie.

Sluitstuk van wedstrijd

De finale op 31 maart in het Bernaduscentrum in hartje Antwerpen is het sluitstuk van een wedstrijd van drie rondes, in samenwerking met Broederlijk Delen en de richting agro- en biotechnologie van HoGent en Thomas More. Enkel studenten in deze richting en aan deze hogescholen konden deelnemen.

In een eerste ronde maakten vijftien studenten een poster met hun visie op het globale voedselsysteem. In een tweede ronde moesten ze een video maken met daarin alternatieven voor het probleem dat ze in hun poster behandelden. Negen studenten maakten een video en acht gaan door naar de finale, waar ze hun idee moeten voorstellen aan een jury, in een korte talk van 15 minuten. De jury én het publiek kiezen de vijf winnaars.

Datum en locatie

Wanneer? 31 maart 2018, van 14:00 tot 17:30 (aansluitend receptie). Jullie zijn welkom vanaf 13:30, maar je moet je wel op voorhand inschrijven via onderstaand formulier.

Waar? Bernarduscentrum (Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen)

Kies mee de winnaars

Ook tijdens de finale telt jouw stem! De stem van het publiek telt voor de helft van de punten mee, de jury bepaalt de andere helft.

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt.