John Okiring, Oegandese dierenarts en grondlegger van onze acties, is overleden

Nieuwsberichten

Op 15 januari 2015, in een dorpje op 250 km van Kampala, Oeganda, stierf John Okiring na een lange en zware ziekte, omringd door zijn familie.

John Okiring kwam in 1996 terecht bij Dierenartsen Zonder Grenzen in Zuid-Soedan, waar de Belgische dierenarts Els Bedert toen een programma leidde ter ondersteuning van de rondtrekkende veehouders. John werd al snel een belangrijk lid van het team. Hij was competent, gemotiveerd en toegewijd.

John zal altijd in onze harten en gedachten voortleven, niet alleen omwille van zijn professionaliteit maar ook door zijn uitgesproken humanitaire waarden.

Andere mensen die hem kenden, spreken vol lof over hem: “John had de mooiste lach ter wereld.” Zijn vrolijke en luide lach zullen altijd in ons hart weerklinken. Dat hij in vrede mag rusten. Al onze gedachten gaan nu uit naar zijn familie, zijn vrouw Harriet en zijn drie schoolgaande kinderen. Als je zijn familie wenst te ondersteunen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zullen jouw woorden van steun aan hen overmaken.