Jan Leyers roept op om een geit te kopen

Nieuwsberichten

Met ‘Koop een geit’ zamelen we geld in voor onze activiteiten in Afrika en versterken we de solidariteit van de Belgische bevolking met kansarme Afrikaanse families. Door een geit te kopen, geef je Afrikaanse families een hoopvolle toekomst.

Jan Leyers, al vele jaren ambassadeur van Dierenartsen Zonder Grenzen, roept jou graag op om een geit te kopen: “Voor sommige Afrikaanse volkeren is het vee de voornaamste bron van inkomsten en dus ook hun enige hoop op een menswaardig bestaan. Geiten zijn voor een arme familie de eerste stap weg uit armoede.”

Dierenartsen voeren mee promotie

Elk jaar scharen meer dan 500 mensen – waaronder over de 300 dierenartsen – zich achter de campagne. Deelnemende dierenartsen verschijnen op een kaart op de campagnesite koopeengeit.be en voeren promotie onder hun klanten. “We steunen de Koop een geit-campagne omdat we geloven dat gezonde dieren een duurzame toekomst bieden. ’t Is fijn te beseffen dat we hier als dierenarts aan kunnen bijdragen”, zegt dierenarts Lies Poppe van Gezelschapsdierenpraktijk uit Wilrijk.

Een geit?

Door een geit of zelfs een hele kudde te kopen, bied je een toekomst aan Afrikaanse families. Een geit heeft veel in petto. Ze geeft melk, onmisbaar voor kansarme families die nauwelijks toegang hebben tot eiwitrijk voedsel. Met de geitenmest kunnen de gezinnen hun akkers bemesten, zodat ze meer voedsel hebben voor eigen gebruik, en ze het oogstoverschot kunnen verkopen. Een geit werpt bovendien 1 tot 2 jongen per jaar die in nood verkocht kunnen worden. Zo krijgen families nieuwe inkomsten en dus ook toegang tot onderwijs, medische zorgen, kledij, voeding… Door een geit te schenken, schenk je Afrikaanse families zoveel meer. Je schenkt hen een hoopvolle toekomst.

Koop een geit, Dierenartsen Zonder Grenzen doet de rest

Uiteraard moet de geit gezond blijven. Dierenartsen Zonder Grenzen begeleidt daarom de families en leert hen hoe ze het best de dieren verzorgen. De organisatie leidt ook veehouders op tot dierenverzorgers, zodat ze basiszorgen kunnen toedienen aan de dieren uit hun regio. De ngo ondersteunt lokale privédierenartsen om hun praktijk op het platteland te vestigen en zo dit netwerk van dierenverzorgers te ondersteunen.

Hoe meedoen?

1. Ga naar koopeengeit.be
2. Koop een geit voor 50 euro, een kleine kudde voor 200 euro of een grote kudde voor 500 euro en schenk Afrikaanse families een toekomst

Elke gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar.