Gratis workshop touwtjes-vleesspel

Nieuwsberichten

De Belg eet te veel vlees. Onze te hoge vleesconsumptie en vleesproductie speelt ons parten en zorgt voor tal van problemen zoals hart- en vaatziekten, maar ook voor milieuproblemen zoals klimaatverandering en mestoverschotten. Maar is alle vleesconsumptie slecht? En hoe staat onze vleesconsumptie in verband met het Zuiden?

De impact van uw biefstuk

Het touwtjes-vleesspel wil uw bord in de war brengen. Tijdens het spel krijgt u inzicht in de verbanden, de impact en de gevolgen van onze consumptiekeuzes door ze ruimtelijk voor te stellen. Een stuk touw toont het web waarin het stukje vlees op uw bord verweven zit. Zo kunt u de impact van onze vleesconsumptie visualiseren. En die is meestal groter dan we beseffen.

Voor een breed publiek

Je kan dit spel spelen met leerlingen uit het secundair onderwijs, studenten, volwassenen of kinderen uit het basisonderwijs vanaf het vijfde leerjaar. Het spel kadert perfect binnen projecten rond duurzame voeding.

Workshop

Interesse in een workshop rond het touwtjes-vleesspel? Aarzel niet om ons te contacteren. We geven graag uitleg over hoe je het spel kunt animeren en nog interactiever maken.

De workshop is gericht op:

  • Onderwijzend personeel uit het secundair en basisonderwijs
  • Animatoren en spelleiders uit verenigingen
  • Mensen die vormingen geven rond ontwikkelingseducatie, milieueducatie, gezondheidseducatie, …
  • Opleiders van opleiders
  • Alle geïnteresseerden

> Klik hier om het touwtjes-vleesspel te downloaden