Filmfestival “Perspectives on Pastoralism”

Nieuwsberichten

Het “Perspectives on Pastoralism” filmfestival wil mensen bewustmaken over hoe diverse bevolkingsgroepen wereldwijd hun inkomen halen uit familiale veeteelt.

De relatie tussen rondtrekkende herders, hun dieren en hun voedselproductiesystemen laat een intieme verwevenheid tussen cultuur, economie en ecologie. Rondtrekkende veehouders – herders – trekken bovendien vaak in moeilijke en harde omgevingen rond, zoals droge en bergachtige gebieden. In dergelijke landschappen speelt de mobiliteit van de dieren een sleutelrol.

Tijdens het filmfestival komen kortfilms van verschillende genres aan bod die werden gemaakt door/over rondtrekkende herders en die verschillende inzichten bieden in zaken die relevant zijn voor hen.

Dit event wordt georganiseerd door de Coalition of European Lobbies for Eastern African Pastoralism (CELEP), waarvan Dierenartsen Zonder Grenzen voorzitter is sinds 2013. Andere leden die meewerken aan het filmfestival zijn het Duitse Instituut foor Tropische en Subtropische landbouw (DITSL) en Agrecol, de Duitse vereniging voor landbouw en ecologie.

Het filmfestival vindt plaats in het kader van de ‘Veertiendaagse van de internationale solidariteit’, met de steun van de stad Brussel.

Prakstische informatie

 • Wanneer? Dinsdag 15 oktober
 • Waar? Cinéma Nova, Arenbergstraat 3, 1000 Brussel
 • Reservering: verplichte inschrijving hier (gratis)
 • Programma:
  • 18u30 – Welcome drink
  • 19u30 – Introductie en eerste helft van de vertoning (7 korte films)
  • 20u30 – Pauze
  • 21u00 – Tweede helft van de vertoning (3 korte films)

> Download het volledige programma of surf op www.pastoralistfilmfestival.com voor meer info.

Over CELEP

De Coalition of European Lobbies for Eastern African Pastoralism (CELEP) is een informele coalitie van Europese organisaties, groepen en experts die samenwerken met organisaties van rondtrekkende veehouders, groepen en experts in Oost-Afrika. Ze werken samen om hun regeringen in Europa en Afrika en de Europese instellingen aan te moedigen om herders in de droge gebieden van Oost-Afrika expliciet te erkennen en te ondersteunen. Sinds 2013 is Dierenartsen Zonder Grenzen het focal point van de Coalitie.