Dierenartsen Zonder Grenzen wordt beloond voor de kwaliteit van haar beheer

Nieuwsberichten

Na een autonoom evaluatieproces onder leiding van Bbest kondigen we met fierheid aan dat we het label “Recognised for Excellence 3 star” toegekend hebben gekregen van de Europese Stichting voor Kwaliteitsmanagement (European Foundation for Quality Management, EFQM). Dit label beloont de inspanningen van onze organisatie op het gebied van management en duurzame ontwikkeling.

Het EFQM-model

Het EFQM® Excellence Model is een van de populairste kwaliteitstools in Europa. Het wordt door meer dan 30.000 organisaties gebruikt om hun prestaties te verbeteren.

Op basis van dit model heeft Dierenartsen Zonder Grenzen zich geëngageerd voor een zelfevaluatieproces onder toezicht van Bbest. De afgelopen 6 maanden heeft een team van evaluatoren het functioneren van onze organisatie geanalyseerd aan de hand van 9 criteria, met bijzondere aandacht voor anticipatie, innovatie, vooruitziendheid, strategie, ethiek en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Op weg naar een vierde ster

De evaluatie van Bbest liet ons ook toe om nog extra mogelijkheden voor verdere ontwikkeling te identificeren. Daarom zullen we nu met enthousiasme de nodige stappen ondernemen om verdere vooruitgang te boeken, want het werk is nooit af! We zijn vastbesloten om de komende drie jaar alles in het werk te stellen om bij de volgende evaluatie een vierde ster te behalen.