Dierenartsen Zonder Grenzen op hogescholen en universiteiten

Nieuwsberichten

De productie, verwerking en consumptie van landbouw- en voedingsproducten gebeuren meer en meer in een internationaal voedselsysteem. Landbouwers zijn overal ter wereld met elkaar verbonden. Ze staan met elkaar in contact en ondervinden gevolgen van beleidsbeslissingen op verschillende politieke niveaus.

Bepaalde evoluties, zoals voedselspeculatie en klimaatverandering, treffen landbouwers wereldwijd. Zowel in het Zuiden als in het Noorden formuleren ze manieren om daarmee om te gaan en kunnen ze via hun organisaties en vakbonden invloed uitoefenen op het beleid. Ze zijn zich daar echter niet steeds van bewust. Deze landbouwers en voedselproducenten zijn essentieel om het mondiale landbouw- en voedselsysteem duurzamer te maken.

Studenten landbouw

Dierenartsen Zonder Grenzen is actief op landbouwhogescholen en -universiteiten in België. We werken nauw samen met docenten en studenten en denken samen na over duurzame landbouw en veeteelt wereldwijd. Onze animatoren geven gastlessen en organiseren boeiende avonden voor studenten die later in de landbouw zullen werken. Ook onze partners uit Afrika, landbouwexperts in hun regio, komen met plezier een presentatie geven aan studenten. Het geeft de jongeren de kans landbouw eens uit een ander standpunt te bekijken.

“Boeiende les”

Student Master Biowetenschappen, Thomas More Hogeschool:

“Zeer boeiende les over een niet-alledaags onderwerp, een verreikende presentatie”

Student Industrieel Ingenieur Natuur & Milieu, VIVES Roeselare:

“Ik vond het boeiend de vergelijking te zien tussen ons landbouwsysteem en dat in Afrika”

Dierenartsen Zonder Grenzen bij jou in de les?

Wil je ook graag een uiteenzetting over landbouw en veeteelt in het Zuiden, klimaatverandering of voedselsoevereiniteit in jouw les? Ontdek hier onze studentenwerking en neem contact met ons op.