Win als student een reis naar Rwanda!

Nieuwsberichten

In september 2015 trekt Dierenartsen Zonder Grenzen met een groep Vlaamse studenten op uitwisselingsreis naar Rwanda. Tijdens deze reis zullen ze lokale dierenartsen, landbouwers en studenten ontmoeten. Ze zullen ontdekken hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde er in elkaar zit en wat de verschillen en gelijkenissen zijn met België.

Dankzij een goede samenwerking tussen Dierenartsen Zonder Grenzen en de Universiteit van Rwanda zullen de Vlaamse studenten ook lokale studenten landbouw en diergeneeskunde ontmoeten. Tijdens workshops over duurzame landbouw zullen beide groepen van elkaar leren.

De studenten zullen tijdens de reis een blog bijhouden en zich voor en na de reis inzetten als ambassadeur voor Dierenartsen Zonder Grenzen. Zo zullen ze bijdragen aan sensibiliseringsacties om het draagvlak van de organisatie in Vlaanderen te versterken.

Om de groep studenten te kiezen, gaat in februari de wedstrijd ‘Students for Sustainable Agriculture’ van start. Aan de hand van drie rondes selecteren we vijf Vlaamse studenten met een passie voor landbouw en veeteelt. De finale vindt plaats net voor de paasvakantie.

Voor wie?

Om deel te nemen, moet je ingeschreven zijn aan één van de Vlaamse hogescholen of universiteiten in een richting die met landbouw gerelateerd is (diergeneeskunde, agro- en biotechnologie, biowetenschappen, bio-ingenieur, …).

  • Minstens 2e jaar student in 2014-2015
  • Nog student in 2015-2016

Wedstrijd ‘Students for Sustainable Agriculture’

De wedstrijd bestaat uit drie rondes waarin de deelnemers kunnen tonen of ze echte ‘Students for Sustainable Agriculture’ zijn.

Rondes

De opdrachten voor de rondes kan je vinden in dit wedstrijddocument.

De wedstrijd en uitwisselingsreis zijn mogelijk dankzij de steun van de Belgische en de Vlaamse ontwikkelingssamenwerking.