Deze naam kozen jullie voor onze kleine held

Nieuwsberichten

Wedstrijd

Dierenartsen Zonder Grenzen en Permesso lanceerden een wedstrijd om de beste naam te kiezen. Je hebt massaal gestemd en dat is fantastisch! De naam die uiteindelijk de meeste stemmen kreeg, is… Pluisje.

Binnenkort verhuist Pluisje naar Rwanda. Op ons kantoor in Butare zal dierenarts Jean Claude Ngizwenayo voor hem zorgen, tot hij uiteindelijk een nieuwe thuis zal vinden bij een lokale kweker. Onze ambassadeurs zullen hem ook bezoeken.

Hoe konijnen levens redden

In Rwanda zal Pluisje levens redden, want zijn nakomelingen spelen een belangrijke rol in onze strijd tegen honger en armoede. Door konijnen uit te delen en ervoor te zorgen dat ze gezond blijven, slagen onze dierenartsen erin om vele families uit de armoede te halen.

Bekijk zeker eens het filmpje hieronder over het bezoek van enkele Belgische veehouders en een dierenarts aan Rwanda, en ontdek hoe Joseline een uitweg uit de armoede vond voor haar familie dankzij het houden van konijnen! Of bouw mee aan een toekomst voor een ander kansarm gezin en doe een gift.