“Dankzij microkrediet zie ik mijn inkomsten iedere dag stijgen”

Nieuwsberichten

“Na een driedaagse opleiding georganiseerd door Dierenartsen Zonder Grenzen, kreeg ik toegang tot een startkapitaal. Ik ontving 150.000 CFA (228.65 euro), een bedrag dat ik erg goed kon gebruiken”, vertelt Tall Adama die met haar vijf kinderen in Ouahigouya, het noorden van Burkina Faso woont.

“Ik heb namelijk een klein restaurantje waar ik onder meer rijst en boontjes verkoop. Maar om eerlijk te zijn, mijn zaakje draaide nooit echt goed. En aangezien mijn man, die veehouder is, ook niet al te veel verdient, was overleven nooit eenvoudig voor ons.”

Balpennen en schriftjes

“Maar sinds zes maanden zijn we er erg op vooruit gegaan. Dankzij het krediet dat ik van Dierenartsen Zonder Grenzen ontving, kon ik borden en bestek kopen, olie van goede kwaliteit, … en nog een heleboel andere zaken om eindelijk een echt restaurant te beginnen. Ik heb steeds meer klanten en ik zie mijn inkomsten dag na stag stijgen. Een deel hiervan investeer ik opnieuw in mijn restaurant, onder meer om gas te betalen. De rest van het geld gebruik ik om spullen voor mijn kinderen te kopen. Ik herinner me nog goed, de dag dat ik thuiskwam met balpennen en schriftjes … dat was één groot feest voor hen”, vertelt Tall.

Elke dag vechten we voor een beter leven voor vrouwen. En het verhaal van Tall Adama toont dat het de moeite waard is. Maar er zijn nog vele vrouwen die jouw steun kunnen gebruiken. Door Dierenartsen Zonder Grenzen te steunen, help je samen met ons de levens van vrouwen in Afrika te verbeteren.

> Ik doe nu een gift