Ben je student? Win een reis naar Oeganda!

Nieuwsberichten

Samen met Broederlijk Delen organiseren we een wedstrijd voor studenten om een uitwisselingsreis naar Oeganda te winnen. Tijdens de reis zullen de vijf winnaars lokale dierenartsen, landbouwers en studenten ontmoeten. Ze zullen er ontdekken hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde werkt en wat de verschillen en gelijkenissen zijn met België.

Word ambassadeur

Tijdens de reis hou je een online blog bij. Maar ook na de reis zet je je in: je zamelt geld in en deelt je ervaringen met je medestudenten. We zoeken dus echte vertegenwoordigers – ambassadeurs – voor Dierenartsen Zonder Grenzen en Broederlijk Delen!

Voor wie?

Ben je student agro- en biotechnologie in HoGent, Vives Roeselare of Thomas More Geel en ben je nog student tijdens het academiejaar 2020-2021? Schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Drie rondes

De wedstrijd bestaat uit drie rondes:

 • Ronde 1: voedsel verandert de wereld
  Het wereldwijde voedselsysteem staat vandaag voor tal van uitdagingen. Maak een poster en begeleidende tekst over een uitdaging waar jij graag een oplossing voor zou willen.

  • Deadline: 1 december 2019.
  • Op 31 januari 2020 wordt de uitslag bekendgemaakt. Je hebt 75% kans om door te gaan naar de tweede ronde.
 • Ronde 2: een alternatieve toekomst
  Na jouw analyse van onze huidige omgang met voedsel identificeer je een mogelijk alternatief en breng je die in beeld. Maak een korte video (3 tot 8’) over een alternatief of oplossing die een antwoord biedt op de uitdaging van je poster.

  • Deadline: 1 maart 2020.
  • Op 16 maart 2020 worden de finalisten bekendgemaakt. Maximum 10 studenten gaan door naar de finale.
 • Finale
  Tijdens de grote finale stel je jouw project voor aan een deskundige jury. Je houdt een korte presentatie (5 tot 10’) waarin je uitleg geeft over de uitdaging die jij geïdentificeerd hebt en hoe ontwikkelingssamenwerking een rol kan spelen in een duurzame oplossing waar jij 100% achter staat. De jury zal vragen stellen in Engels.

  • De finale gaat door op 28 maart 2020.

Schrijf je in

Inschrijven kan voor 1 december hier.

Meer info?

In deze brochure lees je alles over het wedstrijdverloop, de deelname-voorwaarden en het reglement.