Alexandra Goemans beantwoordt al jouw vragen over legaten

Nieuwsberichten

Alexandra is net 60 geworden. Ze is moeder van twee dochters en oma van een schattig meisje van twee jaar. Na een loopbaan in de privésector besloot ze haar carrière een nieuwe wending te geven en zich voortaan voor Dierenartsen Zonder Grenzen in te zetten.

Waarom koos je voor deze job bij Dierenartsen Zonder Grenzen?

“Naast mijn gewone job was ik al verschillende jaren actief als vrijwilligster in drie verenigingen, onder meer als bestuurslid. Dat zette me aan het denken. Ik wou meewerken aan een minder oppervlakkige wereld, een wereld waarin vooral menselijke waarden van belang zijn.”

“Toen ik de vacature van Dierenartsen Zonder Grenzen zag, wist ik het meteen: dat is een job voor mij! Gedaan met de stress en de commerciële druk. Deze baan geeft me de kans om mijn ervaring in te zetten voor een goed doel. En vooral ook om mensen te ontmoeten en een band met hen op te bouwen, dat vind ik essentieel. En uiteraard ook de zeer mooie missie en waarden van de organisatie.”

Wat zie je als jouw voornaamste uitdaging bij Dierenartsen Zonder Grenzen?

“Dierenartsen Zonder Grenzen is in belangrijke mate afhankelijk van overheidssubsidies om zijn werk te kunnen doen. Maar die zijn vaak onvoorspelbaar omdat de politieke situatie in een land verandert. Privégiften zijn daarom essentieel, want zij zorgen ervoor dat we onze activiteiten in de strijd tegen honger en armoede kunnen blijven uitvoeren en dat de vereniging blijft draaien, ook als de subsidies verminderen.”

“Het is mijn taak om de zichtbaarheid van de ngo te vergroten bij onze huidige schenkers en om nieuwe mensen te overtuigen zich achter ons te scharen. Ik hou me bezig met iets dat steeds belangrijker wordt voor goede doelen, namelijk legaten en grote schenkingen. Hoe meer mensen willen nalaten aan Dierenartsen Zonder Grenzen, of een grote schenking willen doen, hoe meer Afrikaanse veehoudersfamilies we aan een betere toekomst kunnen helpen.”

Je kan Alexandra in alle vertrouwen en discretie bellen op het telefoonnummer +3222404954 of haar een mailtje sturen op [email protected]. Zij beantwoordt met plezier al je vragen over legaten en grote schenkingen. Wens je een persoonlijk onderhoud, dan kan zij dat ook voor je regelen.