Aftellen naar Rwanda!

Blog, Nieuwsberichten

Nog 56 uur en 28 minuten

Toen het permanente trotse grijnzen toch echt wel pijn begon te doen, nadat de lichte zweem van ongeloof weggeëbd was, kwam er plaats voor besef. Eind september gaan we met 6 naar Rwanda. Dan leren we de projecten, medewerkers en werking van de organisatie kennen. Maar ook een land met zijn volk en cultuur. En de reis, dat wordt nog maar het begin…

Tussen het parlement in Brussel en de luchthaven ervan was er toch al het een en ander het opmerken waard.  Een interview voor VDV magazine, intense brainstormsessies over wat er na de reis allemaal mogelijk is, een Facebookgroep, heel veel mails, absurde dromen en vaccinaties. Een fysieke herinnering. (JA! Je gaat echt naar Rwanda en het duurt niet eens zo lang meer!) Daar was die grijns weer. “Of alles in orde was?” vroeg de verpleegster bezorgd. Wellicht is het niet de gemiddelde reactie op 5 van die prikken.

Om mijn Frans af te stoffen nam ik me voor om mee te kijken met mijn mama naar Mooi en Meedogenloos. Mooi en Meedogenloos. Gedubd in het Frans. Het enthousiasme is groot maar dat deel van mijn voorbereiding heeft niet langer dan een halve aflevering geduurd.

Ten slotte waren er in aanloop naar de reis 3 vragen die steeds terug kwamen. “Ooh Dierenartsen Zonder Grenzen, bestaat dat tegenwoordig ook al?” Ja, al meer dan 20 jaar! “Is dat dan met wilde dieren? Tijgers en olifanten?” Neen, vooral dieren die instaan voor de voedselvoorziening. Ze proberen het welzijn van de bevolking te verbeteren door de dieren waarvan deze mensen afhankelijk zijn, gezond te houden. “En wat ga je daar dan allemaal doen?” *cliffhanger inserted*

Het overheersende gevoel net voor vertrek is dankbaarheid (eervolle vermelding voor nieuwsgierigheid). De lijst van mensen die me geholpen hebben tijdens de wedstrijd is eindeloos. In een poging  tijdens en na de reis mijn steentje bij te dragen, hoop ik ook vooral Dierenartsen Zonder Grenzen te kunnen overtuigen van die dankbaarheid.

Volgend bericht wordt gepost vanuit – jawel – RWANDA!

Michelle Geerardyn

Het project Students for Sustainable Agriculture kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid.