4 goede redenen om een legaat na te laten aan Dierenartsen Zonder Grenzen

Nieuwsberichten

U begint na te denken over uw nalatenschap en u overweegt een deel van uw vermogen na te laten aan een vereniging, maar u weet nog niet goed welke?

Het is belangrijk om de tijd te nemen om een goed doel te kiezen dat het beste bij uw waarden en zorgen past.

Om u te helpen bij uw reflectie hebben we 4 goede redenen geselecteerd om onze organisatie op lange termijn te ondersteunen via uw testament.

  • U vecht mee tegen ziekten.

Via vaccinatiecampagnes en epidemiologisch toezicht houden we de dieren gezond … en ook de mensen die er afhankelijk van zijn. In 2011 is de runderpest wereldwijd uitgegroeid dankzij doorgedreven vaccinatiecampagnes. We zijn er trots op dat we daar in Soedan aan hebben bijgedragen. Met een legaat maakt u dit soort vorderingen op lange termijn mee mogelijk.

  • U gee­ft vrouwen een stem.

De dieren die u schenkt, komen vooral bij vrouwen terecht. Die verantwoordelijkheid bezorgt ze meer respect in hun dorp. Dankzij uw nalatenschap bloeien Afrikaanse vrouwen open tot zelfverzekerde en succesvolle ondernemers.

  • U geeft­ kansarme gezinnen financiële steun.

U helpt familiale veehouders in Afrika om hun veeteelt en alles wat ermee samenhangt te verbeteren: van microkredieten tot verkoop, water- en graslandbeheer, klein landbouw- materiaal, noodhulp, politieke belangenbehartiging … Uw nalatenschap creëert een toekomst voor wie anders een uitzichtloos leven zou leiden.

  • U steunt lokale initiatieven.

We werken op het terrein samen met plaatselijke organisaties, overheden en dierenartsen. Uw nalatenschap versterkt zo de kennis en expertise van deze mensen in Afrika.

Wilt u meer weten?

Vraag onze nieuwe brochure over legaten op. U vindt er alle informatie in die u nodig heeft om uw testament op te maken.

U kunt ook rechtstreeks en vrijblijvend contact opnemen met onze Philanthropy Advisor, Alexandra Goemans, via email of telefoon: [email protected], 02 240 49 54. Ze helpt u graag in alle discretie verder.