11 biogasinstallaties in Rwanda dankzij crowdfunding

Nieuwsberichten

Na enkele dagen hadden we onze doelstelling al bereikt dankzij de steun van enkele vrijgevige schenkers. We besloten de doelstelling te verhogen om zo nog meer biogasinstallaties te bouwen. Op die manier zouden we meer Rwandese gezinnen uit de nood helpen.

Dankzij de vrijgevigheid en de steun van iedereen hebben we ook deze tweede doelstelling heel vlug gehaald! In totaal schonken 10 personen 780 euro via het crowdfundingsplatform in 31 dagen tijd. Daarnaast schonk iemand ook 645 euro rechtstreeks op onze bankrekening. Dat brengt het totale bedrag op 1.425 euro, voldoende om 11 families te helpen met een biogasinstallatie!

Marie Vénuste getuigt over de voordelen van een biogasinstallatie

biogazMarie Vénuste vertelt vol overtuiging over de voordelen van een biogasinstallatie aangezien ze er zelf eentje gebruikt sinds februari. Marie is 78 jaar en leeft samen met haar man, Immaculé (72 jaar). Ze getuigt over haar zware dagelijkse taken: “We zijn al wat ouder en onze fysieke kracht neemt elke dag af. We worden dus geconfronteerd met talrijke problemen zoals eten klaarmaken, zorgen voor de dieren, werken op het veld, het huishouden… al die taken zijn heel zwaar voor ons.”

Sinds Marie Vénuste en haar man biogas gebruiken, ondervinden ze alleen maar voordelen: “Nu is eten klaarmaken veel gemakkelijker. We kunnen de melk, het water en het andere voedsel zonder problemen koken. Het put ons niet meer uit. Onze keuken en ons huis in het algemeen zijn veel properder. Er is geen rook, as en afval meer van het brandhout of de houtskool.”

Bovendien ondervindt dit koppel ook financiële voordelen: “We hebben nu een grote voorraad bioslurry die we zullen gebruiken tijdens het komende zaaiseizoen. We hoeven geen dure chemische meststof meer aan te kopen. We gebruiken ook minder hout waardoor we onze bossen kunnen behouden.”

Bedankt!

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze campagne van harte bedanken. Binnenkort starten we met de bouw van de biogasinstallaties in Rwanda.

> Kom hier meer te weten over de crowdfundingsactie en het biogasproject

Bekijk onderstaande video en ontdek hoe biogas werkt.