NOMADSED

Lesmateriaal, Mediatheek

NOMADSED is een gezelschapsspel waarin 3-6 spelers (of een veelvoud daarvan) in de huid kruipen van rondtrekkende veehouders. Deze verplaatsen zich het hele jaar door met hun kuddes op zoek naar water en gras.

Het doel van het spel is om een dierlijk kapitaal (schapen hier) op te bouwen. De spelers moeten tegelijkertijd omgaan met tal van sociale, ecologische en economische kwesties. Ze worden geconfronteerd met bepaalde dagelijkse uitdagingen, zoals hun kuddes laten grazen in verschillende gebieden en hun budget beheren. Tegelijk moeten ze rekening houden met de steeds veranderende lokale en regionale omstandigheden.

De spelers nemen beslissingen, zowel op het grasland als op de markt, en kunnen met elkaar onderhandelen. Het succes van een goede veehouder hangt af van pragmatische en weloverwogen beslissingen, maar ook van samenwerking en wederzijdse steun tussen de veehouders onderling.

Zoals in het echte leven is samenwerking met de andere veehouders essentieel. Misschien heb je hun hulp later nog nodig in dit avontuur!

NOMADSED in een notendop

  • Aanbevolen leeftijd : 15+
  • 6 spelers (of een veelvoud daarvan) per spelbord
  • 3 spelborden tegelijkertijd
  • Duur van het spel: 90 minuten

Boek een animatie

Geef je les in het secundair onderwijs (3de graad) of in het hoger onderwijs? Ontdek het spel met je klas.

> Neem gerust contact met ons op.