Beestig boeren: een educatief spel over duurzame landbouw

Lesmateriaal

Doel van het spel

Het spel kan gebruikt worden bij de opstart van een les of project rond duurzame landbouw in Noord en Zuid. Het spel wil de spelers bewustmaken voor de ecologische, economische en sociale gevolgen in de landbouw.

Hoe verloopt ‘Beestig Boeren’?

Tijdens het spel ‘Beestig Boeren’ worden de spelers uitgedaagd om op een duurzame manier een boerderij te runnen. Ze ervaren de economische, sociale en ecologische gevolgen van hun beslissingen. Wie kan zijn/haar boerderij op de meest winstgevende manier organiseren, rekening houdend met de gevolgen van de gemaakte keuzes?

Voor wie is het spel bedoeld?

  • Studenten in agrarische opleidingen, zoals bio-ingenieur, diergeneeskunde, agro- en biotechnologie en biowetenschappen
  • Studenten met een basiskennis rond landbouw, klimaatverandering en milieu
  • Mits een goede inleiding en achtergrondinformatie kan je dit spel ook spelen met leerlingen uit de laatste graad secundair onderwijs

Je kan het spel spelen met een groep van 6 tot 24 spelers. Je hebt een groot lokaal met voldoende tafels en stoelen nodig, die kunnen verplaatst worden.

Begeleiding

Het spel heeft 1 spelbegeleider nodig, die het spel in goede banen leidt.

  • Begeleid het spel zelf! Gebruik de uitgebreide handleiding en ga zelf aan de slag met het spel. Je kan het spel uitlenen bij Dierenartsen Zonder Grenzen.
  • Of nodig één van onze animatoren uit om het spel te komen demonstreren.

Interesse?

Contacteer ons om de speldoos te huren of een animator te boeken.